![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Zambrów
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 64321
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 9 godz 15 min 6 s
|
![]()
Jeździłem GSem wodniakiem, przesiadając się w czasie jazdy, więc odczucia miałem sprzed chwili:
duża różnica w mocy, dla mnie przepaść duuużo lepsze hamulce, naprawdę mocno wyczuwalna róznica w zakrętach... no potrzebowałem z 30min by się do Gsa przyzwyczaić, potem nie zachwycał ale jechał ok ![]() ![]() ATAS – jakiegoś większego wrażenia na mnie nie zrobił, prześwit mierzony w amatorskich warunkach +4mm..., fotel miała akcesoryjny i w dolnym jego położeniu do ziemi miałem bliżej niż w zwykłej CRF w normalnej pozycji siodła. ATAS na asfalcie, w DCT – prowadzi się jak by inaczej, mnie wywalało z zakrętów, motocykl chciał z nich wyjechać w pole (lewy) lub na drugi pas ruchu (prawy zakręt)... dziwne, może kwestia przyzwyczajenia. Dodatkowych kg nie czuć – potwierdzam! Cieszy to! Jazda w piachu – ta maszyna idzie górą, wystarczy ruszyć, nabrać prędkości i jest kosmos różnica w porównaniu do Gsa, zrobiłem nią pewnie coś koło 500km po piachu (fakt – nie na TKC), znam takich co CRFą przejechali z 2000km po takich piaskach, że niektórzy na LC4 mieli kłopoty ![]() Ja zmieniłem sobie teraz przełożenie ale nie ze względu na piaski, tylko by w łatwiejszym terenie zapiąć 3kę i sobie pyrkać ![]() ![]() Wszystkie wady wyłapane przez Exa potwierdzam, do tego chujowe uszczelniacze przedniego zawieszenia, prawy set kierowcy, łożysko tylnego koła które może rozpier*** piastę jak się w porę nie wyczuje , że łożysko się kończy, chu**** – kruche plastiki, to samo handbary - jakiś kiepski żart. Zgadzam się, że to połączenie LC8 i Gsa, dlatego jest to najbardziej uniwersalny motocykl, podobnie jak pewnie 1090 ale tego nie dosiadałem, bo mi się po prostu wizualnie nie podobał i bałem się, że się zakocham w brzydalu i będę skazany na to patrzeć ![]() Dla tych co wybierają się w błoto - radzę założyć podwyższenie błotnika- bez tego pękają mocowania błotnika, w XTR nic nie pękło po przejechani tego samego odcinka, za to zaklejało przednie koło... każdy wie czym to się kończy ![]() ![]() ![]() Na koniec kilka fotek, uwielbiam patrzeć na te kształty... ten motocykl wygląda równie dobrze jak jeździ ![]() . . . . . . . ... GS 1200ADV ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kask enduro z szybą do 600 PLN - opinie, wnioski? | motormaniak | Kaski | 302 | 13.09.2021 22:16 |