Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Umawianie i propozycje wyjazdów

Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 03.12.2018, 18:31   #11
Husky

Husky's Avatar

Miasto: Wrocław
Motocykl: OBECNIE CRF 1000 L Adventure Sports
Przebieg: 240 000
Husky jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 5 godz 41 min 29 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Mirmil Zobacz post
Troche wczesnie
W czerwcu interior zamkniety, na brodach duzo wody
Nawet przez najlatwiejsza droge F35 Kjolur moze nie bedzie sie dalo przejechac-zobaczysz
Na Askje nie wjedzesz.
Plus taki, ze ebdziesz mial na 100% dzien polarny oraz bedzie malo turystow
powodzenia

http://www.road.is/media/uncategoriz...Fjallvegir.png
Dzięki . Postaram się zmodyfikować trasę tak aby zrobić w pierwszych dniach pętle całej wyspy a potem jak będą w miarę otwierać drogi interioru które chcę zaliczyć to bedę stopniowo wjeżdżał na nie, oczywiście z głową w miare możliwości, chyba że wymyśle patent na bezpieczne przejazdy przez wodę nad czym pracuje....
wg moich danych na Askje można wjechać od zachodu drogą F 910 i F 894 ale mozna też zjechać z drogi 848 a potem drogą bez numeru dojechać do campingu o współrzędnych połozenia 65° 07' 30.7" -16° 55' 13.4". Moje mapy topograficzne pokazują tam camping i z tamtąd z buta na Askję około 11 km w jedną stronę co dla mnie nie stanowi żadnego problemu. Czy ktoś testował przejazd tamtędy moto wg map nie ma tam brodów wogóle...

Jest tam też droga na Askje ( z kampingu) niby piesza, ale może da sie wjechać ( nie wiem czy wolno ) ale z mapy topo wynika że jest to ścieżka

czy ktoś jechał lub szedł tamtędy z forumowiczów

ŻYJ, PODRÓŻUJ, KORZYSTAJ...... BO PRZYJDZIE KIEDYŚ TAKI DZIEŃ , KIEDY JUŻ TEGO NIE BĘDZIESZ MÓGŁ ROBIĆ.........
Husky jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania