|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
16.12.2018, 14:43 | #11 | |
Cytat:
co do przystawki możesz kupić na Allegro moduły do regulacji silników komutatorowych i sobie to podłączyć jako gniazdo do kątówki, wiertarki itd. można tym również regulować moc grzałek czy też napięcia krótko mówiąc na uzwojeniu pierwotnym transformatorów. ja takiego moduliku używam na przykład w zgrzewarce do blachy /lub baterii liion/. takie coś: https://allegro.pl/regulator-obrotow...703822799.html oczywiście dla przykładu. sama płytka z potem do własnodzielnej zabudowy odjeżdża za 25-35 cebulionów. zdrowia m p.s. zabyłem napisać - jedna z tych makit do szlifowania typowo co jest to już kolor straciła obudowa od macania... wymiana smaru w przekładni już drugi raz i działa bez najmniejszych problemów. mi 750W nie przeszkadza bo musi być małe, żeby ręka się nie męczyła - z reguły pracuję jedną.
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : 16.12.2018 o 16:54 |
||