![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 3 godz 16 min 40 s
|
![]()
Moje klocki po 28 tyś były na wykończeniu nie miały łatwo, jeżdziłęm głównie w dwie osoby, a jeśli solo to dużo w offie. Do tego mam dwa komplety kół z tarczami, więc przy każdej zmianie musiały się 'układać' pod tarcze.
Na ten sezon stwierdziłem, że razem z kołomi będę zmieniał też klocki ułożone pod tarcze (extra 5 min roboty). Do szosówek mam już kupione i zamontowane oryginały kosztowały w uj... A do kostek chciałem coś tańszego, bo wiem jak ukrainskie błoto szybko niszczy klocki, więc zdecydowałem się na polskie Maklandy-trzeba wspierać rodzimy biznes, są tanie i mają dobrą opinie. Nie mieli w ofercie więc wysłałem im zużyte swoje i dorobili na wzór. Gość mówi że to jakaś nowa mieszanka i ma być lux ![]() Będziemy testować Nie wiem ile kosztują, bo za to że dałem im wzór dostałem gratis ![]() Jakby ktoś szukał mają je oznaczone jako CK-240. Mieszanka, którą pan dostał, to klocki organiczne, miękkie o poprawionych parametrach termoprzewodnictwa. Podejrzewam, że oryginalne klocki, które są zakładane przy montażu to klocki sinterowe. Takie info jeszcze dostałem nie wiele z tego zrozumiałem, ale to chyba znaczy, że będą hamować wskut czego będę mógł zatrzymać moto.
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Klocki hamulcowe crf 1000 | machoni | Gadżety / wyposażenie | 64 | 03.01.2025 12:34 |
klocki hamulcowe | skiper | Hamulce, kola, opony | 3 | 04.03.2013 19:25 |
klocki hamulcowe SBS??? | firefighter80 | Hamulce, kola, opony | 11 | 01.05.2008 23:47 |