|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
28.08.2019, 13:58 | #1 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
Maroko - turystycznie BEZ moto. Jak i gdzie ?
Hello,
Rozwijajac temat nieco bardziej: Chcemy leciec we dwojke, w sensie ja i druga polowa. Bez wlasnych srodkow transportu. Kobita rowniez adwenczerowa ale dostalem wyrazne info ze ma tez byc "wypoczynkowo". To maja byc wakacje a nie wyrypa zanim niewiasta wroci do korpo... Wiec dopuszczalne jest zwiedzanie, trekkingi, gorki, skalki, pustynia, wycieczki i podroze. Ale ma tez byc - dobre spanie, dobre jedzenie, i lezenie plackiem (najlepiej nad woda) przynajmniej raz na dwa dni. W Maroku w zyciu nie bylem, wybralem ten kraj czytajac rozne watki na tym forum i ... ogladajac google maps. Wiec troche na chybil trafil. Wiem ze sporo ludzi od nas po Maroku jezdzi, czy jest szansa na takie wakacje w tym kraju ? Typu jakas stara twierdza zwiedzana do poludnia, ewentualnie okoliczne skaly, i wieczor na plazy przy hotelu ? Nie wiem tez jak sama logistyke zorganizowac, mozna w sumie wykupic normalna komercyjna wycieczke z pelna oprawa. Ale kurde, budzi to we mnie wewnetrzny sprzeciw Aczkolwiek panna moze to wymusic. Wycieczka pelna to wycieczka stacjonarna, a chcialbym pozwiedzac cos wiecej niz okoliczne targowiska w stadzie turystow. Wiec moze samodzielna organizacja, lot jakis czarter i samodzielny booking hoteli. Stacjonarnie czy zakladac przemieszczanie sie, typu 2 dni tu, 3 tam ? Niewiele wiemy o Maroku, w sumie tyle ile tu wyczytam, stad tyle niewiadomych. Wiec podsumowujac, jak byscie proponowali zorganizowac wyjazd gdzie: - bedzie szansa pozwiedzac warte zwiedzenia obiekty (jakie ?) - da sie zorganizowac noclegi na przyzwoitym poziomie zeby dziewcze nie marudzilo - bedzie mozliwe polezenie na plazy - damy rade zobaczyc pustynie, podjechac gdzies w pustkowie itd. - i jednoczesnie kobita nie wroci do domu wykonczona jak po dakarze (jest opcja ze ona plazuje, ja zwiedzam jesli bedzie potrzebowala wiecej czasu na regeneracje). To nasz pierwszy w zyciu wyjazd na pustynie i ogolnie saharyjskie klimaty. Kondycja ogolna dobra, ale jak to sie odbije na naszym zdrowiu/samopoczuciu w pierwszych dniach trudno powiedziec. A moze nie Maroko tylko... No wlasnie co ? |
|
|