|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
17.09.2019, 10:51 | #1 |
Miasto: LPU
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 5 godz 31 min 48 s
|
Czarne zaślepki śruby wahacza
Czarne plastikowe badziewne zaślepki śruby wahacza to jedne z elementów, które chyba najczęściej gubimy. Jakiś czas temu szukałem jakiegoś zamiennika bo swoje pogubiłem i syf i błoto się zbierało i zagnieżdżało w środku.
Na pomysł wpadłem szukając zaślepek rur 40 mm, których oczywiście nie znalazłem. Na szczęście za młodu obejrzałem po wielokroć wszystkie odcinki MacGyvera Więc tak. 1. Idziemy do sklepu typu castorama i kupujemy na 5,49 PLN plastikowe obrotowe kółeczka pod szafę o średnicy 40 mm. 2. Odcinamy metalowe mocowanie a następnie przecinamy w środku ośkę (nr 2) 3. Delikatnie staczamy krawędź do 39 mm średnicy (nie w całości, mniej wiecej w 3/4 szerokości). Tu trochę problemu sprawi zamocowanie kółka w tokarce ale można nasadzić je na rurkę jakąś tymczasowo i zamontować przez taką przelotkę w tokarce. Potem wywalamy resztki trzpienia wraz z uciętym mocowaniem ośki. 4. Montujemy na Afryce i cieszymy się popijając piwko z nowych zaślepek. Ostatnio edytowane przez Gończy : 17.09.2019 o 12:32 |
|
|