Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 21.12.2019, 21:09   #1
ferdek

ferdek's Avatar

Miasto: Białystok
Motocykl: Honda Africa Single
ferdek jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 dni 9 godz 26 min 6 s
Domyślnie Enduro 125 dla dziewczyny na początek?

Witam
Szukam pomysłu na enduro 125 ccm dla dziewczyny (172 cm wzrostu więc nie trzeba patrzyć na wysokość siodła). Coś na początek, do latania po nieutwardzonych drogach. Na razie wypatrzyłem na OLX:
-Yamaha DT125
-Yamaha XT125
-Yamaha WR125R
-Beta RR125
-Hyosung XRX125
-Honda XR125
-MZ SX125 - wielka niewiadoma
No i teraz proszę o opinie ludzi, którzy mieli z tymi sprzętami do czynienia, bo ja w temacie 125-tek zbytnio się nie orientuję. Znam DT i wiem, że to dobry motocykl i fajny silnik, ale ciężko coś znaleźć w dobrym stanie. Z dwusuwów to już chyba wszystko co mi przychodzi do głowy.
Ładnie się prezentują małe XT-ki, ale bardzo niskie ceny mają. Czy jest tu jakiś haczyk?
WR sporo droższa od XT, czy warta dołożenia kasy?
Beta i Hyosung mega okazyjne cenowo, pytanie dlaczego?
Honda XR wiadomix, Honda Zawsze dobry wybór, tylko wygląda jak kupa :P
Widziałem jeszcze MZ SX, opinie ma dobre a i sam mam sentyment do tej marki, ale nie mogę ustalić, co tam za silnik siedzi? W mojej Baghirze jest silnik Yamahy 660, a tam czort wie, a na forach znaffcy piszą, że jest problem z częściami do tych MZ-ek.
Poczytałem sporo, ale wiadomo ile głupot jest w tym całym internecie, ciężko dojść, które info są coś warte, a które to opinia "brata kolegi z klasy, którego siostra chodziła z gościem, który takim jeździł i ciągle mu się psuł". A tutaj to wiadomo, kulturka. Więc mam nadzieję na jakieś informacje sprawdzone o tych motórach, ewentualnie o podrzucenie innego pomysłu.
Pozdro!

Zasady Postowania