28.12.2019, 23:12 | #10 |
Czołem. Napiszę kilka słów aby nie wyszło, że motór bez wad. Jeszcze ktoś gotów pomyśleć że Afryka najlepsza i anuluje zamówienie na GS'a
Zaznaczam, że to subiektywna ocena. Mam własne wyobrażenie motocykla idealnego a jak powszechnie wiadomo ideałów nie ma. Kolejność przypadkowa: - dźwięk silnika nie tak świetny jak w 1000, - brak android auto (więcej na końcu), - przełączniki bez podświetlenia, - przełącznik kierunkowskazów zamieniony miejscem z przyciskiem klaksonu, - brak stopki centralnej w motocyklu wymagającym smarowania łańcucha, - akumulator wciąż tylko 6Ah, tak jak wcześniej "leży" na silniku, - akumulator siedzi w komorze z lekkim luzem, pasek pianki to grosze a bateria nie lata, - regulacja szyby angażuje obie ręce, - zbyt wysoka szyba (przy wzroście 183 cm, w dolnym położeniu siedzenia oraz w przy obniżonej szybie jej krawędź jest na wysokości oczu), - długi czas uruchamiania samego górnego wyświetlacza oraz konieczność potwierdzenia komunikatu, - 2 cm krótsze skoki zawieszeń względem poprzedniej AS, - blokada kierownicy kluczykiem możliwa tylko gdy kiera skręcona w lewo, - brak schowka na telefon, - to już chyba tradycja - osadzenie zębatki na wałku zdawczym, - wykończenie osłony tłumika jest lekko chropowate co utrudnia jej domycie, - handbary to tylko plastikowe osłony od wiatru, - rolgaz trochę jak zabawka z odpustu, luźne to to wzdłuż i w poprzek przez co zalatuje taniochą, - brak dedykowanego przycisku do podgrzewanych manetek, trzeba po prawej stronie kliknąć FN aby po lewej stronie włączyć i ustawić siłę grzania, - chłodnice wyglądają jak by ktoś je na szybkości prysnął srebrzanką w sprayu, - plastikowe osłony na chłodnicach skutecznie ochronią przed suchymi liśćmi, - łańcuch zamiast kardana, - widoczna nakrętka na górnej półce psuje estetykę, - ładowność bagażnika 10 kg, - doliczyłem się 3 rurek do okresowego spuszczania wydzieliny z silnika, - drobne błędy zawarte w instrukcji obsługi, - materiał którym pokryte jest siedzenie wygląda trochę jak zgrzewana cerata. Na razie tyle co pamiętam, jak zrobię kilka tys. km to pewnie coś dodam. Jeszcze trochę o połączeniu smartfona z Andoidem. Można podłączyć do moto 2 zestawy słuchawkowe i telefon. Jeśli chcemy korzystać z interkomu to musi być obsługiwany przez zestawy słuchawkowe. Motocykl nie ma wbudowanego interkomu. Po podłączeniu telefonu Afryka pobiera kontakty, możemy prowadzić rozmowy telefoniczne oraz słuchać muzy i dźwięków z telefonu (np. spotify, navi, yanosik, inne). Gdy mamy połączenie przychodzące to wyświetla nazwę kontaktu z książki, nie wiem czemu ale raz mi nie wyświetliło. W czasie jazdy możemy wykonać połączenie lecz tylko do kontaktów, które wcześniej umieściliśmy na liście ulubione (maks 20 kontaktów). Do innych możemy dzwonić gdy motocykl nie jedzie. Gdy smartfon jest połączony z motocyklem i nie słucham muzy ani nie gadam przez telefon to w zestawie słuchawkowym cały czas słyszę cichy szum (jakby ktoś trzymał nośną na CB). Nawet po dłuższym czasie nie przestaje "nadawać" szumu. Kolejna lipa to taka, że mam radio w zestawie słuchawkowym i gdy telefon połączony z motocyklem to nie da rady uruchomić radia. Brak Android Auto mega wykastrował funkcjonalność zabawki. Można liczyć na cud, że Honda doda obsługę w aktualizacji. Można zmienić telefon na jabłko. Można korzystać z komend głosowych asystenta google i w ogóle olać łączenie się z moto przez BT. Kiedyś nie mieliśmy komórek i jakoś się jeździło motocyklami. @mdxmd Wyświetla nazwę gdy ktoś dzwoni. @44FG Wziąłem DCT z elektroniczną zawiechą. @Novy Ringi świecą cały czas jako dzienne a jak włączą się mijania to ringi robią za pozycyjne i zmniejszają natężenie świecenia. Jak zasłonisz czujnik światła to mijania włączają się w sekundę a jak odsłonisz to wyłączają się po około 5 sekundach. Ringów nie da się wyłączyć. Można w ustawieniach na stałe włączyć mijania. Ostatnio edytowane przez Majster : 29.12.2019 o 00:10 |
|
|
|