![]() |
|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 4 dni 3 godz 33 min 19 s
|
![]()
DSCN3816.jpg
W połowie nocy obudził mnie hałas- wycie wiatru i szarpanie namiotem. Był tak silny, ze musiałem z materacem przesunąć się od strony wiatru, by nie podwiało, ale i tak kołysało mną i całym namiotem. Kiedy znów się obudziłem, wydawało mi się, że zerwało tropik- namiot był mokry. Furkotanie pokrowca, którym przykryłem afrykę też wyprowadzało mnie z równowagi, ale nie chciało mi się wyłazić z ciepłego śpiwora w noc. Obstawiłem się spodniami motocyklowymi i kurtką od strony wiatru- tak, żeby odizolować nimi śpiwór od mokrej ściany. Stukot deszczu robił swoje… Kiedy znów się obudziłem, było już widno, a Marek na nogach. Znalazł pokrowiec z mojego mojego motocykla i wywoływał nas na lepienie bałwana. Myślałem, że żartuje.. Zdjęcie1377.jpg Zdjęcie1382.jpg Jak się poruszyłem, okazało się, że materac jest w wodzie a śpiwór do kolan mokry. Kurtka i spodnie- gnój, razem ze wszystkim, czym obstawiłem się przed wiatrem. Nawiało mokrego śniegu pod tropik, skleiło go z wewnętrzną warstwą namiotu i z zewnątrz przygniotło ciężkim śniegiem. Było +1C. Dostałem od Marka zapasowe bojówki i już było dobrze. Nadal wiało śniegiem i sytuacja stawała się poważna Zdjęcie1381.jpg Na rozgrzewkę odpaliliśmy na pych transalpa Zbyszka (zdechł akumulator) i sprawnie spakowaliśmy obóz, bo wcale nie zapowiadało się na poprawę pogody. Na śniedanie mieliśmy widoki pięknej okolicy. Marek widział okolicę w śniegu po raz pierwszy i zrobiła na nim wielkie wrażenie. Teraz jeszcze stąd wyjechać. Do rozmoczonych i rozjeżdżonych dróg doszła jeszcze przykrywka śliskiego śniegu. Ale droga do wsi prowadziła w dół, co w tych warunkach było znacznym ułatwieniem. Im niżej, tym było lepiej Zdjęcie1384.jpg DSCN3821.jpg Zdjęcie1389.jpg Zdjęcie1393.jpg Zdjęcie1390.jpg W Żarkowie spotkaliśmy kompanów z wczorajszego wieczora i namówili nas na skrót. Jeszcze nim nie jechałem, ale proporcja była 6km lasem do 34 drogą i asfaltem. Miało być słabo na początku, trochę pod wierzchołkiem i trochę na zjeździe. Droga malownicza- moja ostatnia do zaliczenia Zdjęcie1394.jpg Zdjęcie1400.jpg DSCN3826.jpg Zdjęcie1403.jpg Zdjęcie1406.jpg Zdjęcie1408.jpg Zdjęcie1410.jpg DSCN3829.jpg Przejechaliśmy najwyższą górkę w okolicy i wyjechaliśmy znowu na Pereliskach.. Nad jeziorem w Ponikwie symbolicznie żegnamy się z okolicą. Za 2km łapiemy asfalt i kierujemy się na Lwów. Nadal wieje bardzo silny wiatr i zjeżdżamy odetchnąć do Oleska. Ten zawalony dach na budynku dawnego klasztoru kapucynów to obecnie magazyn zbiorów muzealnych z zamku w Olesku i okolicznych pałaców. Podlega pod Lwowską Narodową Galerię Sztuki Zdjęcie1411.jpg Jedziemy tak skokami po kilkadziesiąt km. Tym razem omijamy Lwów szerokim łukiem- w Busku kierujemy się na Kulików. Po drodze oglądamy to, co zostało z dawnego Kołodna Zdjęcie1417.jpg Zdjęcie1416.jpg Zdjęcie1423.jpg Żółkiew. Tu popas na gorące czenaki Zdjęcie1425.jpg Takie widoki nas uspakajają. Cieszymy się, że i Ukraina dołącza do rodziny państw niezależnych i ma swoich bohaterów Granica wyjątkowo sprawnie. Na przemian wiatr i deszcz. Rozpamiętuję w drodze wydarzenia i oceniam wyjazd jako wyjątkowo udany. Dziękuję za towarzystwo i poświęcenie Mirkowi, Markowi i Zbyszkowi. Choć opisałem to ze swej strony, to wszystko przeżywaliśmy razem. Z Wami zawsze! Wykorzystałem w opowieści zdjęcia Zbyszka- to te z datownikiem. Dziękuję Zdjęcie1392.jpg Zdjęcie1378.jpg |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
4 slot Huta Pieniacka | piotrekk | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 20.09.2013 20:44 |
Huta Pieniacka | Barył | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 0 | 04.08.2011 10:53 |
I Kaszubski Zlot Motocyklowy - 14.08.09r. | Ciapek | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 17.08.2009 14:13 |
IX Ogólnopolski Zlot Motocyklowy | JuIo | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 4 | 28.07.2009 00:13 |
Zlot Motocyklowy Niechorze 24-26.07.09 | vostock | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 7 | 23.07.2009 13:06 |