|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
30.03.2020, 01:32 | #22 |
Miasto: Kraków
Motocykl: Transalp
Online: 1 dzień 14 godz 51 min 55 s
|
Jestem Rosjanką. Uczyłam się języka polskiego na wiele różnych sposobów. Też miałam problem w znalezieniu w sieci czegoś bardziej zaawansowanego niż podstawy. Nie wiele znalazłam i rozwijałam swój polski czytaniem. Przez przypadek poznałam w Krakowie tłumacza przysięgłego języka rosyjskiego. Przy pomocy indywidualnie dopasowanych rozmów z nią po polsku, zdałam egzamin państwowy z języka polskiego jako obcego.
Rok temu poleciłam ją prezesowi agencji turystycznej, która zajmuje się Rosją. Po miesiącu zajęć Pan podziękował mi za to polecenie i też był zadowolony. Od siebie mogę dodać, że gdybym nie wiedziała, że jest Polką, nie wyczuła bym jej obcego akcentu, - po rosyjsku mówi tak samo dobrze jak po polsku. Nazywa się Agnieszką Kaczmarek. Przepraszam, że wygląda to jako reklama, ale sporo pieniędzy zmarnowałam, zanim trafiłam na odpowiedni sposób nauki. Jeśli komuś naprawdę zależy, taki kontakt mógł by szybko pomóc. Powodzenia!