|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
30.03.2020, 12:06 | #1 |
Miasto: Brzeziny gm Morawica woj. świętokrzyskie
Motocykl: RD07a
Przebieg: 69 000?
Online: 21 godz 51 min 23 s
|
Kostka czujnika stopki bocznej.
Witam.
Nie wiem czy komuś to sie przyda czy może to zbyt błacha przypadłość by o niej pisać ale napisze. Mialem taki problem że w ubiegłą sobote wyjechałem pierwszy raz w tym sezonie troche dalej i pierwazy raz od kąd kupiłem afri, moto przeszło przegląd itd, oprócz problemów małych ze ssaniem moto chodzi jak należy. Problem pojawił się jak zatankowałem pod korek i wyjechalem na trasę, po ok 7km moto przerywa, szarpie, wraz ze wzrostem temperatury coraz gorzej az w koncu strzela z tlumnika i gasnie, odpala ale jechac prawie sie nie da tak szarpie, na raty wróciłem do domu. Mysle sobie tak ze cos tam z tym ssaniem jest nie tak i trzeba wyciągać znowu gaziory lecz jedna rzecz mi sie rzucila w oczy a mianowicie ze kontrolka stopki sie nie świeci a jak moto zaczelo przerywać to zaczęło przygasać. Poszedlem ta drogą, wyciagnilem czujnik wyczyściłem ale nic, idąc dalej dochodzimy do kostki pod lewym boczkiem u mnie koloru zielonego, dociskam ja i kontrolka świeci, no ale moto dalej przerywa, obok niej jest w uchwycie taka biala kostka, dotknołem ją i moto zgasło, co sie okazuje to dociskanie itd kostki nic nie dało ruszały sie konektorki w środku, wiec kostki poszły na bok a zastąpiłem je połączeniem stałym lutowanym termokurczki itd. Moze juz cos ktos miał takiego bo z tymi czujnikami czasem są niuanse no ale jak widac sam czujnik sprawny a wina lezała troche dalej. Pozdrawiam i szerokości. |
|
|