|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.07.2009, 21:15 | #1 |
Miasto: Sopot
Motocykl: RD03
Przebieg: 71000
Online: 2 dni 3 godz 56 min 7 s
|
problemy z klaksonem prośba o pomoc
Cześć
Problem polega na tym że po wcisnieciu klaksonu na przełączniku przepala sie bezpiecznik ten od klaksonu i od świateł. Nie jest to problem z samym klaksonem bo próbowałem na dwóch podobnie zrobiłem z przełącznikiem na kierownicy. Wiązka idąca od przełącznika kończy się dwoma kostkami, ta mniejsza (2 zielone kabelki) wchodzi w wiązkę główną i później wychodzą dwa kabelki które podłączamy do klaksonu. Rozłączyłem tą kostke i podłączyłem bezpośrednio do klaksonu. Efekt taki że bezpiecznik się nie przepala, klaksonu nie słychać, światła mijania nie działają. Jak odłącze klakson a kostka jest wpięta to bezpiecznik się przepala. Może ktoś wie co pomierzyć i posprawdzać żeby znaleźć przyczynę. Instalacja jest z RD07 |
|
|