Cytat:
Napisał Tank
Zamiast do ortopedy, idź do neurologa, takie objawy swiadczą czesto o ucisku dysku na nerw w dolnym odcinku kregoslupa.
Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka
|
Hmmm, coś w tym może jest (jako człowiek IT to dużo siedzę w pracy i po niej, choć staram się dużo ruszać, nie siedzieć tylko). Ból występuje tylko po siedzeniu. Dopóki siedzę, to mogę siedzieć cały dzień. Ale jak wstanę, lub chcę zmienić pozycję wtedy zaczyna boleć - zawsze przy ruszaniu się/napinaniu mięśni w okolicy kości ogonowej i tylko tam. To samo na moto, jak podczas jazdy chciałbym wstać - to będzie boleć, potem mogę stać. Wystarczy, że trochę pochodzę/rozruszam się i ból zmniejsza się znacząco. Nic takiego nie występuje po śnie, gdy leżę. Teraz jak miałem urlop i cały dzień chodziłem było ok, jak tylko usiadłem na dłużej to bolało porządnie. Najlepsze było jak to pierwszy raz miałem w listopadzie atak tego bólu :-) Wstaję rano z łóżka, cały w skowronkach i wstać nie mogłem, tak bolało. Na cito mnie przyjęli w Luxmedzie, chociaż ledwo tam dotarłem zgięty w dziwnej pozycji w której ruch sprawiał najmniej bólu (ledwo wsiadłem do samochodu, a wysiąść sam nie mogłem). Najpierw pokazali mnie interniście, który skierował mnie do ortopedy. Ten zlecił RTG na którym nic nie wyszło, dał jakiś ogólny lek przeciwzapalny, potem już olał temat - zmieniłem ortopedę :-P
Uderzę zatem do neurologa, dzięki za poradę. Ortopedka zaleciła usg jamy brzusznej, żeby "sprawdzić czy czegoś tam nie ma". Dla mnie nie potrzebne, ale jak im tam się chce.