![]() |
|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
dziewczyny, chłopoki!
siadamy na toki, jedziemy do rzeki! myjemy pitoki! eeee.... no nie to chyba nie tu.... no dobra. wraca temat pierscieni aluminiowych do wklejenia na gaznik do RD07/07a tak zeby air-box dobrze, latwo i szczelnie sie zakladal bo wiadomo ze zawsze byl z tym cyrk. musze kilku moim klientom wkleic takiego cusia i moge puscic produkcje seryjna - pytanie czy jest sens, zebym potem nie zostal z workiem pierscionkow. robione to bedzie z ALU. cena pewnie max 15pln ale to jak mi dopiero wykonawca powie bo zgubilem adres starego i musze szukac kogos kto poda rozsadna kase. wiec, beda chetni? palić sprzęta? MAM CENE: 18PLN + KW SZTUKA zamówiłem na poczatek 30 sztuk - jak do mnie dotra to napisze i zaczne wysylki INSTRUKCJA MONTAŻU 1. nie montujemy pierscienia na elemencie plastikowym kiedy jest na gazniku! to najwazniejsze - moze nam kapnac klej do dyszy powietrznych i gaznik bedzie do kosza. przed klejeniem odkrecamy cztery srubki m4 i zdejmujemy plastik 16188MW0671 - konieczne jest do tego uchylenie gaznika ku gorze - nie ma potrzeby wypinania ssania ani demontazu linek - ale dla wygody warto gazniki 'wyskoczyc' z kruccow i uniesc 2. najlepiej sprawdza sie zamontowanie tylko jednego pierscienia na gazniku na ktorym sa linki tj. tym ktory podaje mieszanke na tylny cylinder 3. najpierw robimy wszystko 'na sucho'. przymierzamy i gdy wszystko bedzie OK bierzemy sie za klejenie. wklejonego pierscienia nie da sie juz usunac 4. jak wszystko pasuje to odtluszczamy element plastikowy i pierscien czym tam kto lubi ( nitro odpada) i dajemy cieniutka warstwe kleju na powierzchnie gorna plastiku 5. ja od poczatku uzywam do tego klejow cyjanoakrylowych np. Kropelki, Cyjanopan itp. 6. po wklejeniu usuwamy nadmiar kleju - wystarczy go dac naprawde bardzo malo - im mniej tym lepiej bo i tak wylezie po wcisnieciu pierscienia 7. czekamy az wszystko wyschnie i wkrecamy na m4 na gaznik
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 24.12.2020 o 08:50 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Gaźnik | KORNIK | Uklad paliwowy i wydechowy | 0 | 08.08.2019 14:42 |
Jak założyć pierścień zabezpieczający sworzeń w KTM? | Lepi | Inne - dyskusja ogólna | 8 | 11.03.2009 21:59 |
gaznik | fazi | Uklad paliwowy i wydechowy | 5 | 10.04.2008 19:10 |