|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
06.12.2020, 01:31 | #1 |
Miasto: Wa-Wa
Motocykl: RD07
Przebieg: 88+
Online: 19 godz 7 min 58 s
|
Dioda w pompie paliwa.
Hej
Od pewnego czasu miałem problemy z pracą silnika. Dzisiaj ładna pogoda więc postanowiłem się przejechać. Niestety w pewnym momencie silnik zgasł jak by zabrakło paliwa co już kilka razy mi się przytrafiło ;p. Po szybkiej diagnozie zauważyłem że to wina pompy paliwa. Do domu nie było daleko i jakoś dojechałem co chwilę musząc postukać w mechanizm pompy. W domu miałem zestaw naprawczy więc ja naprawiłem. Ale w środku poza standardowym połączeniem była Dioda BA 159. Zdjęcie w załączniku. Niestety przy wymianie się ona ułamała lecz bez niej też pompa pracuje. Pytanie po co ona była i czy mam ją dokupić i dolutować? |
|
|