![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Panie i Panowie,
temat trochę przydługi ale sprawa mnie mocno nurtuje. Czy możecie podzielić się doświadczeniem jak wygląda połączenie wypinanej membrany kurtki z portkami w Waszych ciuchach? Od ponad 10 lat używam dwóch kurtek i spodni BMW i tam zarówno kurtka jak i wypinana membrana ma swój suwak do spięcia z pantalonami. Jeżeli mam założoną membranę to spinam ją ze spodniami, ona sama w sobie jest dłuższa więc przykrywa to połączenie a kurtką przykrywam całość Myślałem, że jest jest to jedyne tego typu rozwiązanie ale dzisiaj będąc zainteresowany zakupem Scott Dualraid okazało się, że membrana nie ma suwaka do spięcia z dolną częścią odzieży. Wychodzi na to, że mając założoną membranę i chcąc spiąć kurtkę ze spodniami trzeba albo włożyć membranę w spodnie albo ją zostawić i wtedy fanatazyjnie zwija się ona nad liną suwaka łączącego oba ciuchy. I tutaj moje wątpliwości: Jak wtedy ze szczelnością tego połączenia? A jak membrana jest wpuszczona w spodnie i kiedy kurtka wierzchnia przemoknie to spływająca po membranie woda cieknie prosto w rów czy jak? Interesuje mnie jak to jest w ciuchach Modeka (Panamericana, Tacoma), Held (Carese, Hakuna), Revit, Büse Evo Open Road, RST Adventure i innych tego typu. Ewentualnie może ktoś uzywa tego Scotta Dualraid i wszystko jest w porządku a tylko ja szukam miodu w dupie. Dzięki za odzew. Miłego dnia wszystkim |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Membrana Air Cut AT/Transalp | majo | Uklad paliwowy i wydechowy | 6 | 30.12.2013 00:37 |
Łaczenie map rastrowych | puszek | Zastosowanie praktyczne | 1 | 20.07.2011 17:32 |
membrana | 7Greg | Ciuch Afrykańczyka | 4 | 14.02.2011 15:32 |
membrana gaźnika | Czaju | Uklad paliwowy i wydechowy | 26 | 25.01.2009 18:12 |