|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.12.2020, 23:46 | #9 |
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
Gorzej jak ktoś w garażu przekręci gałkę od napięcia na 30v i sobie pójdzie
Ja też wybrałem zasilacz regulowany i to najlepsza opcja. Tylko zamiast podpinać akumulator na stałe to ja bym go naładował przed zimą a potem odpiął klemę aby nic nie pobierało prądu przez zimę. Litowce mają dużo mniejszą pojemność niż ołowiane i jakiś alarm czy ładowarka usb z przetwornicą może go wydoić bez problemu. Litowce z tego co pamietam też nie lubią był naładowane na 100%. Chyba najlepiej do przechowywania trzymać je w okolicach 50-70% jak nie mamy zamiaru nic robić. Taki tryb był do ładowania akumulatorów w modelach RC. Baterie w dronach jak nie są używane 2 tygodnie to same się rozładowywują do odpowiedniego poziomu bo są smart (I nie mówię tu o samorozładowaniu) Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |