|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
25.08.2009, 17:42 | #31 |
Motocykl: chwilowo rower
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 dni 20 godz 20 min 37 s
|
A ja wróciłem z Krymu i moje amorki są gotowe do reanimacji. Tak że chętnie ożywię temat.
Moja królowa to 07a i z tego co widzę to nie za dużo da się zrobić. To co wypatrzyłem do tej pory to śruba mocująca tłumik od dołu - być może nadało by się do wymiany oleju, ale nie wiem czy da sie potem wkręcić. No i ładne denko do wydłubania w zbiorniczku gazu. Ogólnie to kiepsko, zastanawiam sie nad jakąś opcja przeszczepu czegoś bardziej dla ludzi. Po zagotowaniu/spienieniu oleju, wykręciłem górną końcówkę lag. Tak na oko można by się pokusić o wmontowanie zaworka do powietrza. Pozostaje jeszcze walka z lepkością oleju i jego poziomem. Więcej opcji w tym stanie nie widzę. Czy starsze lagi pasuja do 07a ? Jaka jest ogólna trwałość uszczelniaczy i innych gumo podobnych? na pierwszy rzut oka to do moich lag nigdy nikt nie zaglądał /śruby nie widziały klucza - lub ktoś ma gumowy/ olej po ok40kkm lekko czarnawy i troszeczkę pyłu aluminiowego na dnie. ogólnie nie wygląda na duże zużycie. Brakuje mi podkładki pomiedzy spreżynami. ale moze byc tak ze fiszki mam nie z tej wersji. W każdym razie temat odnowiony i gotowy do myslenia .... |
|
|