|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.02.2021, 17:56 | #11 |
Zajebiście CzarnyC.
Bardzo fajny rozmiar tej tokarki. Zwróć uwagę aby miała jak największy przelot przez wrzeciono. W dalszej prespektywie to bardzo istotny parametr... Jakby tak weszła laga... ojojojoj to byś był szczęśliwy. Moja już przestała mi wystarczać ale przyznam, że tak mało toczę obecnie, że niech sobie będzie to co jest. Spłacone dawno... Ogólnie to dawno temu stwierdziłem, że tokarka jest tak niebywale uniwersalnym urządzeniem, że każdy warsztat powinien ją mieć. Zobaczysz - jak się nauczysz jak z niej korzystać będziesz jej używał do wielu rzeczy WCALE nie związanych z toczeniem per se No i na tokarce można wykonywać również proste prace frezerskie. Z takim tandemem urządzeń będziesz miał naprawdę fajny warsztat!! Trzymam za Ciebie kciuki! m