![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
![]()
Z calym szacunkim - koszty serwisow/przegladow w BMW zdecydowanie NIE nalezą do przystepnych
![]() A do kolegi zadajacego pytanie: raczej nie spodziewaj sie na forum afrykanskim odpowiedzi zebys kupil BMW. To samo dotyczy ewentualnego pytania na forum BMW czy warto kupic afryke. Musisz sam wykonac "prace u podstaw", odwiedzic obu dilerow i wypytac ich o ceny, przeglady, terminy dostawy, ceny akcesroiow, plastikow po ewentualnej glebie itd. A potem umowic sie na jazdy testowe. Podpowiedziec moge tylko z mojego wlasnego doswiadczenia bo tez rozwazalem BMW. 1200/1250 - NIE !! To są wrecz niewyobrazalnie ciezkie i nieporeczne kloce. Jesli masz ochote jezdzic tym jak SUVem (jak to ktorys kolega trafnie okreslil) czyli asfalty czy szuterki - to prosze Cie bardzo, bedziesz zadowolony. To samo moim osobistym zdaniem dotyczy Afryki 1100, osobiscie kompletnie nie akceptuje kierunku w ktorym Honda zmierza z tym motocyklem, robiac po prostu japonskiego GSa. Z tego powodu rozwazalem mniejsza wersje - GS850. I powiem szczerze ze jezdzilbym malym GS gdyby nie to ze teminy dostawy byly absurdalne, a do tego pierwsze egzemplarze mialy wtope ze smarowaniem silnika - produkowanego zreszta jak sie okazalo.. w Chinach przez Loncin. Zrezygnowalem z zamowienia po tym jak sie okazalo ze pierwsze dostarczone motocykle wracaja do dilera, a ja na swoj egzemplarz poczekam nawet dluzej niz pierwszy absurdalny termin. Wtedy podziekowalem BMW i wrocilem do Hondy ktora czekala na pozycji nr 2. Ujezdzam afryke drugi rok, jestem zadowolony. Aha, wazne info. Do ewentualnego GSA1200/1250 obbowiazkowo w cene musisz wliczyc kufry za milion cebulionów. Nie wiem jak to dziala, ale patrzac na drogi mam wrazenie ze w tych kufrach sa jakies niezbedne do pracy motocykla systemy, bo wyglada na to ze chlopaki zakladaja pelen komplet kufrow nawet jadac tylko na stacje beznynowa za rogiem ![]() Ostatnio edytowane przez GregoryS : 30.03.2021 o 12:53 Powód: Literówki |
![]() |
![]() |