|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.05.2021, 09:09 | #11 |
Urlop - krótka decyzja - dzisiaj jeździmy on - w końcu już miesiąc leży nowy kask do wypróbowania.
Poranna kawa i gdzie... no własnie ..kusi Podlasie - ale czasu mało...więc Łódzkie - okolice Tomaszowa Mazowieckiego. Po drodze Rawa Mazowiecka - Ruiny Zamku Książąt Mazowieckich rawa1.1.jpg rawa2.jpg - jak wam sie podoba moja "papierowa" nawigacja - muszę wymyślić jakiś uchwyt do telefonu Z Rawy do Inowłodza - tam zdecydowanie warto zobaczyć Kościół Romański pod wezwaniem św Idziego idzi3.3.jpg idzi4.4.jpg Oraz jest zamek Kazimierza Wielkiego- ale nówka po odbudowie zamek_inow.jpg Dlej rzut beretem mamy bunkier kolejowy w Jeleniu (wpsomniałem wcześniej przy wizycie w Konewce). Ten jest ogólnie dostępny i niezagospodarowany - niestety nie zabrałem latarki wiec tylko spacer na zewnątrz jelen.jpg jelen7.7.jpg jelen3.jpg I dalej do Tomaszowa Niebieskie źródła i tu jedna uwaga go map googla. Po pierwsze puścił mnie dwa razy offem(ale nie starłem sie przy wyznaczaniu trasy) po drugie nie piszcie Niebieskie Źródła po was zaprowadzi do małego osiedla koło Niebieskich Źródeł - a tam nie ma gdzie zaparkować - trzeba wpisać Parking Niebieskie Źródła lub jakoś tak. Jeden z offów off9.9.jpg I Niebieskie: niebieskie2.jpg niebieskie.jpg Dalej Groty Nagórzyckie - niestety zamknięte z powodu świrusa Przy okazji pozdrawiam Czarnucha który mi machał na czarnej 07 - numery ETM groty.jpg Następnie szybki wypad nad Zalew Sulejowski zalew.jpg zalew_sul.jpg I niestety czas mnie gonił i nie zdążyłem - bo zdecydowanie warto wg mnie: http://skansenpilicy.pl/ Ostatnio edytowane przez Babel : 22.05.2021 o 09:46 Powód: Obróciłem zdjęcia |
|
|
|