![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() no bo np.: taki ja mam imaki wymienne = jeden imak jeden nóż. tokarka oczywiście jest zabawkowa w porównaniu z Czarownikową - Proxxon PD400 - 400mm między kłami. Uchwyt 100mm. założeniem była ówczesna potrzeba i maksymalny element do obróbki - sztyca półek główki ramy lub oś koła. najczęściej i tak były to zawory motooilera w setkach sztuk rocznie. ale uchwyt 100mm spokojnie ogarniam noże o trzonku 8-10-12mm tak samo będzie z większymi tokarkami, które mają wymienne imaki a nie jeden obrotowy, dajmy na to na 4 noże. przy toczeniu, że tak nazwę, dalej w lesie, nie wyobrażam sobie takiego imaka x4. mam zaopatrzonych w imaki 10 noży. każdy ma swój ustawiony pod siebie imak. repozycjonowanie i tak jest z dokładnością do około setki. jak dla mnie to i tak za dużo z reguły. m
![]() |