|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.01.2022, 11:21 | #10 |
trampkarz emeryt
|
Miałem swego czasu pomysł na Caponorda. Matjas subtelnie mi odradził ten kierunek.
Miałem dwa skutery Aprilii - 200 i 500 z lat 2003. I bardzo je lubiłem. Ale skutery z silnikami Piaggio to inna historia niż moto Aprilii z tamtych lat. Adagio mi kiedyś też wytłumaczył co będzie jakbym do takiego Caponorda czy wogóle Aprilii potrzebował jakiejś owiewki czy części OEM. 10 lat temu czekałem na takie rzeczy 3-5 tygodni, nie wiem jak jest teraz. Odpuściłem. Z litrowców wybrałem wtedy DL1000 który miał swoje problemy czy wady ale przynajmniej nie było żadnego problemu z częściami itp. Z drugiej strony Jarek jeździł Capo RR i był zadowolony. Ale to było 10 lat temu jak nie lepiej. A styki, elektryka itp. nie młodnieje. Jak myślisz o Varadero to jest jeszcze taka opcja jak DL1000 najlepiej z lat 2005-2007. Ma swoje wady ale zawiasy bardziej mi sie podobały niż w wiadrze, a silnik ma kopyto konkret tylko nieco trzeba go poprawić kosztem kilkuset pln. Pali 7 do 8 i nie wierz w bajki że 5,5 komuś spala. Problemem jest masa odczuwalna, bo ma wysoki środek ciężkości, ale to i tak lżej niż w wiadrze. W temacie tego modelu sporo wiem, jak coś to podpowiem co i jak. Pozdrawiam zimny |
|
|