|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.02.2022, 22:20 | #11 |
curvą....
po mojemu to jest ciepła świeca - ma tak cofnięty izolator elektrody. taka była. z drugiej w DR350 miałem epizod ultraubogiej mieszanki i olej przy pyrkaniu zaledwie wszedł na 130C. izolator wtedy był biały jak snieg a aluminiowy dB killer w tłumiku stopił się i został wysrany w postaci metalowego gradu. kury na wsi znosiły srebrne jaja przez tydzień! to ja wiem co to jest ubogo... cały kłopot, że mieszanka już MOIM ZDANIEM bogata jest na bogato a gaźnik wciąż płata mi jakieś figle - póki moto się nie rozgrzeje kicha w gaźnik - zawory ksiązkowo, zapłon książkowo - i potrafi nagle zgasnąć po kichnięciu. praca na zimno na ssaniu ok, choć nie trzyma wolnych wtedy co mnie dziwi. po rozgrzaniu idealnie stabilny bieg jałowy i idealnie równy ciąg przez cały zakres obrotów. co do zuzycia paliwa się nie wypowiem bo przejechałem dopiero jakieś 80km. może jutro zrobię jakieś delikatne litrażowanie - o ile się kurwa dopcham na stację zaczynam, bo już mnie zaczyna to denerwować, podejrzewać jakąś wadę obróbki gaźnika, farfocel po produkcji gdzieś w systemie /gaźnik został wyprany w ultradźwiękach i przedmuchany solidnie/ bo brak jest zdecydowanej reakcji na zmianę w nastawach - dysza wolnych, rozpylacza, główna. w akcie desperacji z OBECNYCH nastawów podnoszę jeszcze iglicę o dwa ząbki i zobaczymy jak wyglądać będzie świeca później. na pojazdówkę zabiorę ze sobą jeszcze ze dwie świece i obadam jak to wyjdzie w praniu w trasie. przy pracy nawet na ciepło pod garażem czuć mocno beną... ale może się odzwyczaiłem od wydechu bez kata... konkludując: moim zdaniem TEN silnik lubi mieć bogato. po jeździe 20km w zróżnicowanym tempie ale poza miastem głowica absolutnie gorąca jak fjut, karter ledwo ciepły. Może ten typ tak ma - ale ta swieca MUSI być ciemniejsza moim zdaniem...