|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
27.02.2022, 21:16 | #11 |
w międzyczesiu odnalazłem info, że świeca jest o prawidłowej wartości cieplnej. BR8ES, może być też B8ES. R to rezystor przeciwzakłóceniowy.
wypada, że trzeba jednak zakombinować z dyszami. ogólnie to skutkiem poszukiwania informacji i trochę dokształcenia się wrzucę takie minikompendium ze świec tutaj bo na niektóre elementy/znaki do tej pory zupełnie nie zwracałem uwagi, skupiając się jedynie na kolorze porcelany izolatora. pokazana na zdjęciach świeca OGÓLNIE jest dobra. niemniej jednak chcę doprowadzić do sytuacji w której będę wchodził w dolny stan bogatej mieszanki - o ten silnik trzeba dbać temperaturowo bo zarówno sama ilość oleju w silniku jak i jego podaż do głowicy nie są rewelacyjne. trzeba więc aby się nie grzał nadmiernie i będzie dobrze. te silniki pracują w gorących indiach i robią duże przebiegi więc przy zastosowaniu dobrego oleju i ogólnie opieki nie powinno być problemów. na koniec jeszcze przychodzi mi do głowy, że skoto zrobiłem w tej motopompie taki 'przeciąg' to trzeba będzie teraz oglądać bacznie zużycie oleju.