22.03.2022, 10:43 | #12 |
też osobliwie skłaniam się ku 5000 - z tą uwagą/zastrzeżeniem, że 5000 to jest PÓŁsyntetyk. 7000 to jest full. się zobaczy - jakoś od lat kupuję tylko Motula. Nie wiem - chyba coś we łbie już nie tak żeby jakieś leworucyjne zmiany wykonywać.
wykoncypowałem, że na te średnie sezonowe przebiegi po 4-5 tys /na CRFce nie będę latał po 10h dziennie po autobanie po 140kmh/ i nie sądzę aby było to więcej bo jeszcze trzeba dłubać w garażu i jeżdzić innymi sprzętami - to ten półsyntetyk będzie aż nadto, wziąwszy pod uwagę jak optymistyczny interwał serwisu matka Honda nam podarowała w tych pierdzipędach. Żeby nie ciągnąc za mocno niebezpiecznego, zawsze i na każdym forum, wątku olejowego mam pytanie jak poniżej: JAKIE OPONY Tak serio to trochę pojeździłem już i z tych 150km ze 120 zrobiłem poza czarnym. Ta oponecka z tyłu mnie dość rozbawia i mimo niewielkiej mocy moto zrywa przyczepność przy pochyłach lecz nie zapewnia sensownej trakcji w piachu, że o błocie nie wspomnę. Zaznaczam, że raczej nie chcę zmieniać bieżnika na bardziej agresywny bo, w moim mniemaniu, jeszcze przyjdzie pora na to aby pyknąć te 500-600 dziennie po czarnym, ale zastanawiam się nad taką samą oponą lecz w szerszym jednak rozmiarze bo miejsca jest dość sporo. Żeby opona chciała robić w błocie to musi być MEGA ostra a na czymś takim jeździć dualowo się nie da więc myślę, narazie niespiesznie o zmianie rozmiaru z tyu. Co sądzicie i jakie są Wasze doświadczenia. Warzywko wymieniał już fabrykę na jakieś zęby Orków widziałem
|