|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
18.05.2022, 18:13 | #1 |
Miasto: Oleśnica
Motocykl: RD07
Przebieg: 41000
Online: 12 godz 20 min 59 s
|
Czy kiedykolwiek wymieniał ktoś zębatkę napędzającą kosz sprzęgłowy 23110-MV1-000
Witam wszystkich
Potrzebuję w miarę możliwości szybkiej informacji, bo moto stoi u mechanika. Dałem motocykl do regeneracji kosza sprzęgłowego i mechanik powiedział, że trzeba również wymienić koło zębate napędzające kosz sprzęgłowy nr części 23110-MV1-000. Z tego co obdzwoniłem całą Polskę, dowiedziałem się, że tej części już nie ma i nie produkują jej. Nie ma również żadnych stanów magazynowych. Ale co ciekawe, wszyscy twierdzili, że tego nikt w PL nie zamawiał. Stąd moje pytanie, czy ta część w ogóle się psuje ? Byłem w warsztacie i okazało się, że zębatka jest w idealnym stanie, tylko ponoć sprężynki nie dociągają. Więc teraz już nie wiem czy faktycznie może zaistnieć taka sytuacja, czy miał ktoś do czynienia z takim problemem ? Na fotce u dołu na zębach jest olej, one nie są w żaden sposób zużyte, wyglądają jak nowe. Z góry bardzo dziękuję za informacje Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Farmer : 18.05.2022 o 18:24 Powód: zmina tytułu |
|
|