|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
23.11.2022, 20:18 | #1 |
Miasto: Wawa
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 73000
Online: 1 tydzień 4 dni 1 godz 16 min 38 s
|
Ciuchy do jazdy na moto w zimę.
Ktoś mógłby powiedzić .. nie jeździ się w zimę bo to..... czy tamto.
A to guma zimna a to lód .. a to tamto. Jest mały procent ludzi którzy jednak jeżdzą cały rok. Mam takich 2 kolegów w pracy .. jeden robi 85km dziennie. Niestety jestem zmuszony minimum 2 razy w tyg dochechać do pracy. W poniedziałek gdy było -4 zrezygnowałem z motocykla i pojechałem samochodem. Dojazd zajął mi 1.45h i powrót 2h. Razem 3h 45min spędziłem w aucie robiąc raptem 52km w 2 strony. Cóż Warszawskie korki były i będą. Zima jest zawsze dla mnie trudna bo nie dość, że muszę ubierać się na cebulę to potem w pracy muszę się rozbierać .. wyciągać drugi komplet ciuchów i w drugą stronę to samo. ... i na koniec ta przeciwdeszczówka .. wiecie sami ile to roboty. Dopracowałem aktualny ubiór i jest mi ciepło .. problem w tym, że jest tego za dużo. Zacząłem się przyglądać nepalskim/hinduskim dostawcom pizzy którzy jezdzą skuretami cały rok po 12h dziennie. Zakładają grube puchowe kurtki. Szukam czegoś co mógłbym wciągnąc na dzinsy i sweter/bluzę ... żebym nie musiał się przebierać po dojeździe do pracy... tylko zdjąć i założyć jednoczęściowy kombinezon. Coś jak ten z Jula: https://www.jula.pl/globalassets/cat...&bgcolor=white Czy ktoś z Was miał może w ręku jaki kolwiek kombinezon na snowmobile (skuter snieżny) ? Podobny do tego jak ten Klim : https://youtu.be/jDqMcrSiXIQ Czy to jest ciepłe ? Jak widzę na YT to Ci co jeźdżą w Kanadzie czy Szwecji na snowmobile to robią to przy napradę niskich temperaturach. Jakie są realia utrzymania temperatury na snowmobile ? ... Ci ludzie jednak jeżdżą długie godziny. Macie może jakiś pomysł ?.. albo doświadczenie w tej kwestii ? Może ktoś mieszka w Swecji / Norwegii i widział / korzystał z takiego kombinezonu. Czy to się sprawdzi na moto ? |
|
|