|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
29.04.2023, 18:34 | #31 |
Miasto: Wola Kosnowa, Sosnowiec
Motocykl: RD07
Online: 2 dni 19 godz 8 min 44 s
|
Cześć Wszystkim.
Przeszukiwałem forum ale nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi na moje pytania dlatego zamieszczam je tutaj, a dot. kwestii tego samego elementu silnika czyli właśnie głowic: 1. czy można planować głowicę TYLKO jednego cylindra w Afryce? czy to może mieć negatywny wpływ na równomierną pracę silnika po wykonaniu takiej czynności - zmiana kompresji będzie zauważalna/wyczuwalna? czy może to mieć jakieś inne negatywne konsekwencje? 2. jaka jest kolejność dokręcania śrub głowicy? Momenty są dostępne w manualu ale kolejności się nie doszukałem. Czy ktoś z Was mógłby podzielić się jakąś konkretną informacją na ten temat najlepiej z jakiejś serwisówki lub innego wiarygodnego źródła? Dziękuję za każdą pomoc i sugestię. |
|
|