|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.07.2023, 18:18 | #1 |
Miasto: Wąbrzeźno
Motocykl: RD03
Przebieg: 80.000
Online: 3 godz 58 min 43 s
|
Wymiana płynu chłodniczego w XRV 650.
Cześć,
zdaję sobie sprawę, że ten wątek mógł już paść, jednak wyszukiwarka na forum nic na ten temat nie znajduje. Proszę o jakieś podpowiedzi. Moja xrv trzyma temp. normalnie. Jednak ponieważ robię jej serwis, nie mogę pominąć tego układu. Zastanawia mnie zbiornik wyrównawczy poniżej chłodnic. Gdyby był, powyżej jak w samochodach, to ok. Ale, ze jest ponizej prosze o instrukcje jak napełniać układ. Czy normalnie pod korek, rozgrzać, przegazować, itp. Jak uzyskać stan w zbiorniku przelewowym miedzy min a max? Z góry dzięki za podpowiedzi wszystkim fachmanom. Pozdro |
|
|