Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Honda - inna niż AT & NAT

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 15.08.2023, 19:33   #7
Pawel_z_Jasla

Pawel_z_Jasla's Avatar

Motocykl: RD03
Pawel_z_Jasla jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 3 dni 19 godz 28 min 14 s
Domyślnie

Żeby temat ze swojej strony zamknąć: kolejny raz g... z tego wyszło, pojechałem do Rzeszowa z gotówką w kieszeni, oględziny zewnętrzne - nufffka sztuka, zero uwag, wszystko adekwatne do opisu i "wieku" trzymiesięcznego sprzęta ale przyszedł czas /kolejny już raz/ tego cuda dosiąść i tu ZONK. Przyjechałem swoim Kymco z nastawieniem, że jak coś to Szkodnik podleci z przyczepką. Poprzednio jak jakiś czas temu jechałem Sh350 to mnie średnio urzekła. Dokładnie nie potrafiłem zdefiniować co jest w niej "nie po mojemu" i zwalałem to na karb mojego "przepierdywania" ale tym razem miałem możliwość bezpośredniego porównania. Sh jest zauważalnie mniejsza/krótsza, siedząc na niej mam mocno ugięte łokcie a kolana prawie dotykają przedniej osłony. Już samo zajęcie miejsca jest inne bo stopa ledwo przeciska się w najwęższym miejscu płaskiej podłogi przez co w moim odczuciu jej podstawowy walor "uwalono". Porównując starszą Sh300 do Szkodnikowej Sh150 było wyraźnie czuć większy gabaryt i wygodniejszą pozycję za sterami a tutaj różnica nieco się zaciera. Poszperałem z czego to może wynikać i chyba znalazłem, w 350 zwiększono dość znacznie ilość miejsca w schowku pod kanapą i mam wrażenie, że uzyskano to z jednej strony być może lepszym upakowaniem silnika ale z drugiej ewidentnym przesunięciem kanapy " do przodu". Schowek większy ale przesunięcie "siodła" spowodowało, że dla wyższych i "cięższych" gości pozycja jest "na kota". Po mieście pewnie zyskano na poręczności ale dłuższa jazda nie będzie już w moim przypadku przyjemnością. Podsumowując, wróciłem do domu Kymco a Szkodnik nie musiał zapinać przyczepki. Dziękuję tym którzy temat podjęli - pewnie będę musiał pogodzić się z faktem, że moda spowodowała mocno ograniczony wybór płaskopodłogowców na dużych kołach i jeszcze przed zimą przymierzę się do małej ADV, C400X i Dt360X.
Pawel_z_Jasla jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania