|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.05.2024, 12:28 | #1 |
Miasto: Kalwaria Zeb.
Motocykl: nie mam już Afryki
Online: 3 tygodni 5 dni 16 godz 6 min 0
|
Austria - nalepki EKO a klasyfikacja pojazdu osobowy/ciężarowy
Hejka
Bede leciał busem dokładnie to citroen spaceturer 8 osobowym ( w dowodzie samochód osobowy) przez Austrię. I przy okazji czytania o winietach i zjeżdzaniu na wagę, trafiłem na jakieś nalepki EKO dotyczące klasyfikacji samochodu jako EURO ileś tam. Wyczytałem że dotyczy to pojazdów cięzarowych ale też może dotyczyc pozadów 8 osobowych jeśli sa zarejestrowane jako ciężarowe czyli klasa N1-N3. Gdzie N1 to jest do 3,5 tony czyli w teori Fiat Panda VAN sie na to załapuje. Czy jest ktos biegły w temacie kto byłby mi to wstanie wyjasnić jak wygląda weryfikacja tego czy samochód jest jako ciężarowy czy też nie? Bo z jednej strony sama plakietka nie jst tania z drugiej kary za jej brak to sa już mocno szalone.