A co do parametrów oleju, doświadczeń i pomysłów niektórych userów zostaje przy tym co Honda podaje znaczy 10W-30. W tym sezonie zasugerowałem się tymi wyższymi temperaturami i zalałem 10W-40[to było pierwszy i ostatni raz tak wiem jest tańszy]. Ale wysokie temperatury się skończyły i co? A no melonowi przy 7 stopniach na drodze zapalała się trzecia kreska temperatury na wyświetlaczu na oliwie 10W-40 gdzie tak nie było na oliwie z końcówką 30.
Jak by mnie było stać to bym pogodę sprawdzał i taki olej lał ale... Odnośnie 30ki jeździłem przy 37 na plusie i nic się nie działo, silnik wytrzymał ponad 50kkm i motor poszedł dalej robić dobrze nowemu właścicielowi więc już testów nie będę robił. Więc lejcie co tam chcecie dla mnie 40 to powinien mieć alkohol
Wg mnie dużą różnicę w pracy motocykiela robi firma która zrobiła oliwę a nie te 30 czy 40
ps. Z doświadczenia na czym jeżdżą ciężarówki euro5 i 6 do ciepłych krajów np. Hiszpania w lecie, oliwa 10W-30 wymiana między 70-90 kkm i dalej bańka z przodu bez problemu endzine wytrzymuje.