|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
09.12.2024, 10:32 | #21 | |
Miasto: Wawa
Motocykl: CRF1100
Przebieg: 73000
Online: 1 tydzień 4 dni 8 godz 51 min 39 s
|
W pełni się z tym zgadam.
Choć też nie chcę mieć chińskiego moto to niestety walka o rynek jest bezlitosna. Cytat:
Dawno temu, pewien Profesor na mojej uczelni mawiał... "Kiedyś byłem najlepszym specjalistą od lamp elektronowych. Potem weszły tranzystory i .. musiałem się szybko dostosować. ...a potem okazało się że powstały układy scalone i znowu musiałem się szybko dostosować. No i potem okazało się że transmisja sygnałów zaczyna pełnić najważniejszą rolę w świecie elektro optyki ...znowu musiałem się dostosować.... Teraz jestem stary i ciągle się uczę ... bo pociąg cały czas jedzie a ja wciąż chcę być na topie z wiedzą. Można przestać gonić pociąg i paść się na zielonej trawce ale pociąg odjedzie i będzie ciężko go dogonić" Wracając do tematu ... biznes też chyba powinien podążać za pociągiem... a nie stać w miejscu. Nie wiem na ile te informacje są prawdziwe bo może coś tu jest przekręcone ale ... słyszałem że... Honda nie przedłużyła bądź wypowiedziała Plazie (dużemu Warszawskiemu dealerowi) sprzedaż motocykli...(od stycznia 2025 w Plazie nie będzie już moto... będzie inny dealer). ..i słyszałem też, że ... potem mają być tam też Chińskie samochody. (nie wiem na ile to jest prawda.. okaże się ). I zobacz właścicielom nie przeszkadza to zupełnie że nagle z prawilnej renomowanej Japonii wbijają się w Chińskie "nie wiadomo co". Wszyscy się dziwią kręcą nosami ale właściciele Plazy (którzy mają wiele salonów innych marek) idą do przodu i nie oglądają się za siebie. Oni pewnie już wiedzą że zarobią więcej na Chińczykach niż na Hondzie. Nie ma sentymentów. Oni są gotowi do zmian. Mam to samo w pracy .. część ludzi zupełnie nie jest gotowa do zmian. A inni ludzie mają zdolność do szybkiego dostosowywania się do zmian lub ich przeprowadzania. Moim zdaniem jeśli ktoś umie szybko dostosowywać się do zmian lub samemu je inicjować i wdrażać ...to nie będzie nigdy w tyle. Bo jedno co jest pewne to zmiany. |
|