![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: Siedlce okolice
Motocykl: Iz49, K750,XT350,MZ,SHL,WSK
![]() Online: 6 dni 31 min 49 s
|
![]()
witam,
Moje pytanie jest takie czy po odpaleniu silnika powienien z niego dochodzic taki dzwiek jakby pasek klinowy pracowal ,albo cos takiego, to jest delikatny dzwiek, raczej w wolnym tempie sobie to tak jakby piszczy, nie piszyczy, dlamnie to jakby dzwiek paska klinowego obluzowanego w samochodzie był, niewim czy to cos jest do naprawy, czy ten silnik tak pracuje, dzwiek dobiega z prawej strony mi sie wydaje......... dajcie znac panowie jest ....poszukalem na necie filmikow i jednak ten odglos jest normalny, prosze niech mi ktos powie czym on jest spowodowany, aha jako ze jestem swiezakiem, to napiszcie ile czasu moto powinien chodzic na ssaniu np po nocy temp na plusie, jakie zakres obrotow jest wskazany dla silnika, czy np jazda z 3 tys obrotow jest ok dla silnika czy zamalo? slownictwo po lekiej korekcie juz http://mp3upload.ca/download/22043/voice1203_000.mp3 silnik jest zimny, i moto chwile pochodzil na ssaniu, ale odglos jest slyszalny, tam w ok 15 sekundzie odtwarzacz mi spadl, takze te trzaski są dlatego ![]() Ostatnio edytowane przez yakuzsa : 03.12.2009 o 16:22 |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dziwny odglos przy hamowaniu silnikiem! | Tolecki | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 12 | 08.11.2011 00:13 |