![]() |
![]()
|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#33 |
![]() |
![]()
Dwa lata temu kupiłem nowy oryginalny akumulator do AT 1000 . Moto mieszka na Costa Bravai gdzie zimuje nieruszany przez 5 miesięcy. Zawsze wypinałem akumulator na ten okres. Tym razem jednak tego nie zrobiłem i aku rozładował się prawie do zera. Nawet ładowarka go nie rozpoznawała. Podłączyłem równolegle inny aku (samochodowy) i ładowałem przez dwie doby. Aku Hondy naładował się i pokazał 12.54V. Niestety nie ma siły ruszyć silnikiem. Nie znam się na tym, ale domyślam się że tzw CCA jest za słabe aby obrócić 1000cc silnik. Pytanie, czy da się coś z tym zrobić? Np. ładownie impulsowe ( repair mode) coś zmieni? Jeśli jest taka szansa to kupię ładowarkę z taką funkcją, moje stare prostowniki tej opcji nie mają. Czy raczej szmelc? ….. i następne 150 Euro w plecy?
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
1 kask - kilka nazw | bouli | Kaski | 3 | 30.04.2015 18:47 |
Kilka wskazówek - kilka dni w Alpach | flippy | Przygotowania do wyjazdów | 4 | 23.08.2014 00:28 |