|
Układ elektryczny i zapłonowy Montaż, demontaż oraz kontrola elementów jak: alternator, akumulator, regulator napięcia, CDI, okablowanie, światła, bezpieczniki, przełączniki, światła stopu, czujnik nóżki bocznej, wiatraki, klaksony, tripmastery, kontrolki, rozruszniki i kierunkowskazy. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
29.12.2009, 12:18 | #1 |
El Mariachi
Miasto: Podkarpackie
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 2 godz 12 min 15 s
|
Uszczelnienie wycieku.
Witajcie
Mam taki problem: Podczas zimowego grzebania w AT wyszło kilka wad, które muszę usunąć przed sezonem. Pierwszy to wyciek w miejscu wyjścia kabli od statora(prądnicy) z dekla. Przejście zabezpieczone jest taką gumową uszczelką niestety z pod niej uwidacznia się mały wyciek oleum. Z tego co pamiętam z innych moto- bo AT nie rozbierałem to marne szanse na wymianę gumy bo kabelki są temperaturowo zatapiane i pewnie musiałbym rozpierdzielić cewkę i wlutowac kable zaraz na wyjściu. Jeszcze jednym rozwiązaniem jest jakiegoś rodzaju uszczelniacz niesilikonowy ale o podobnym działaniu -niestety to rozwiązanie mnie nie zadawala bo nienawidze takiej maniany (ot chyba, że nie bendę miał wyjścia) Jak macie jakieś pomysły to prosze o podpowiedź. Bo zima nijaka i nawet da się coś popyrkać
Niech moc będzie z wami ........... Ostatnio edytowane przez BLOB : 29.12.2009 o 12:37 |
|
|