![]() |
|
Lejdis Motocykl + kobieta, czyli wszystko co może być związane z tym duetem |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Gdańsk
Motocykl: exc 250 2T :)
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 12 godz 15 min 2 s
|
![]()
Andriu coś mnie podkręcił na 250 domino - może i jak dołączę do grona wielbicieli/katowania NX`a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa/Dworzec Centralny
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 6 dni 4 godz 22 min 48 s
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Polska poł.-wsch.
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 35 min 55 s
|
![]()
Elutka, śliczny! Gratulacje!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
outsider
Miasto: Rumia
Motocykl: drz
![]() Online: 2 tygodni 9 godz 29 min 40 s
|
![]()
Elutka, toż to istny diabeł! Gratulacje raz jeszcze!
Endriu się pewnie wstydzi, bo ma stuningowany ![]() Ja chciałbym tylko dodać, że wg mnie to nie tylko dobry motór dla lejdisek na początku kariery, ale również świetny sprzęt na długodystansowe, nieśpieszne wyprawy pozaasfaltowe. Przemawia za tym: - niska waga, nie walczysz z masą motocykla tylko z przeszkodami, bez wysiłku w dwie osoby (a w pojedynkę też da radę) można wrzucić to na łódkę, czółno, wóz zaprzęgowy, tuk-tuka, do luku bagażowego autobusu itp oraz podnieść z bagażami po n-tej glebie - trwały, chłodzony cieczą, prawie bezwibracyjny silnik o dostatecznej mocy do przemieszczania się po różnych terenach, którego charakterystyka pozwala jeździć w dużym zakresie obrotów bez konieczności kręcenia w niebiosa - spalanie istotnie mniejsze od większych sprzętów, co pozwala zaoszczędzić kasę na inne przyjemności ![]() - mała częstotliwość czynności serwisowych i łatwość obsługi, poza tym olej i filtr na wymianę można zmieścić w kieszeni ![]() - zawieszenie i prześwit wystarczające do spokojnego bujania się po wszelakich bezdrożach (nie należy tego porównywać do rasowych wścieklaków bo to inna kategoria) - w razie konieczności możliwość utrzymywania trwałej prędkości przelotowej w granicach 100-110 km/h Minusem jest tylko kiepska dostępność opon (na przednią 19 jeszcze nie jest tak źle, ale na tylną 16 jest już znacznie gorzej), ale po pierwsze przy tej masie i mocy nie są tak szybko zjadane, a po drugie zawsze można zmienić tył na 17. A wracając do początkujących to sprzęt wybacza wiele błędów i ma bardzo fajne neutralne zachowanie w zakrętach, a dzielność terenowa jak na jego kategorię też jest niezła. Ale się napociłem, ale rozumiecie....też jestem zauroczony ![]()
"Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach" Ostatnio edytowane przez kiub : 28.04.2010 o 01:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Niepokorna afrykańska żona
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Dark Side Of Stettinum
Motocykl: RD07a
Przebieg: 12 000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 11 godz 35 min 11 s
|
![]()
U mnie Dominator NX 650 (rocznik w dowodzie 1995, ale to jeszcze RD02) został wyciągnięty z garażu handlarza zza Poznania. Na fotkach i w zapewnieniach był śliczny i działający idealnie, ale na żywo już nie było tak pięknie.
Byłam wściekła ze ponad 300 km przejechane na darmo. Ale mój mąż jak zwykle nie zawiódł - zjechał grubo z ceny, moto wzięliśmy, a on w pocie czoła szybciutko doprowadził go do normalnego stanu - nowe płyny, opony, naprawa zacisków, no i najważniejsze - obniżenie i do tego wybranie jeszcze trochę gąbki z kanapy. Jeżdżę nim od końca listopada 2008 r. Nie robię specjalnie dużych przebiegów. Teraz licznik oficjalnie przekroczył 46 tys. czyli zrobiłam ok. 7500 km. Krzyczy (głośno) już o nowy lakier i wymianę uszczelek w silniku. Szybę, lustra i handbary ukradłam AT ![]() Uwielbiam to moto, spełniło moje oczekiwania i marzenia... Chociaż czasami doprowadza mnie do szaleństwa fochami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Polska poł.-wsch.
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 35 min 55 s
|
![]()
W dueciku prezentujecie się super - nawet jeżeli to nie Twój "własny" mąż
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ciptak Tribe
Miasto: Warszawa
Motocykl: F650GS
![]() Online: 11 godz 18 min 19 s
|
![]()
Jezuuuu, Elutka, ale mi narobiłaś smaka na dominatorka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym, faktycznie, żeby znaleźć fajny egzemplarz trzeba dobrze poszukać i pewnie mieć trochę szczęścia. No i chyba cierpliwości, żeby nie rzucić się na pierwszy lepszy (u mnie może być z tym trudno...). Tak czy owak, dziś do pójścia spać będę pewnie zahipnotyzowana ![]() Pozdrawiam wszystkie Dominy ![]()
![]() |
#20 |
Miasto: TRZEBNICA
Motocykl: kiedyś było RD07 A teraz sprzęt dla niemieckiego emeryta
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 1 godz 9 min 32 s
|
![]()
Panowie ale gorące te nasze afrykanki uffffffffffffffffffffffffff.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Honda Nx 650 Dominator | watrburg1970 | Inne - dyskusja ogólna | 5 | 16.03.2012 11:14 |