![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 50 min 49 s
|
![]()
A ja zdopingowany,tym ze sie zdecydowales na kupno ST zajechalem dzis do Saloonu Yamahy i o dziwo stala juz tam nowa ST12.Wrazenia po ogladnieciu wszystkiego i przymiarce:wedlug mnie jest to motocykl bardzo dopracowany i estetyczny.Sporo w nim plastikowych obodow,ale inaczej bylby duzo ciezszy.napewno sporo czesci bedzie mozna zastapic akcesoriami tjunerow.Kanapa bardzo wygodna,szeroka i nie sliska.Mozliwosc ustawienia jej w dwoch wysokosciach jest bardzo praktyczna,gdyz na nizszej mialem wrazenie,ze siedze na scigu,a po podwyzszeniu,zaczelo byc bardzo wygodnie.Siedzac ma sie wrazenie,ze przedni reflektor jest z metr od ciebie.Przypomina to bardzo GS-a.Szybke mozna ustawiac w dwoch wysokosciach,jednak trzeba przy tym siegnac po srubokret.Zbiornik paliwa jest bardzo szeroki i ladnie wyprofilowany.Z przodu motocykl wyglada prawie jak 12GSA.Przy bocznych plastikach calosc jest swietna ochrona przed wiatrem na nogi.Praktycznie jest sie w calosci oslonietym od wiatru.Bardzo zdziwila mnie szerokosc kierownicy.Jest strasznie szeroka i nawet manetki sa bardzo szerokie.Moze dlatego mialem takie wrazenie,ze w LC8 jest zupelnie na odwrot.Sprawialo to troche wrazenie crusera lub wygodnego turystyka i napewno nie zachecalo do jazdy w pozycji stojacej.Bardzo estetycznie i ciekawie wygladaja kola.Mocowanie szprych na obreczach jest nowatorskie i sensowne.Tlumik jest ukryty pod plastikowa oslona i ma za zadanie raczej tlumic niz ladnie wygladac.Kufry jak dla mnie sa zupelnie nie praktyczne,choc fajnie i estetycznie wykonane.Ogolnie motocykl sprawil na mnie dobre wrazenie.Napewno nie jest to moto do jazdy w terenie.Do dyspozycji jest szeroka kanapa,szeroka kierownica,kardan i bardzo wygodna pozycja siedzaca.Mysle,ze oprocz 12GS jest to najlepsze turystyczne enduro.Jezeli ktos szuka motocykla do podrozowania po asfalcie,to jest to trafny wybor.Po 29 maja bedzie mozna zamowic jazde probna i moze wtedy napisze cos jeszcze.
Ostatnio edytowane przez myku : 14.05.2010 o 18:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wrocław, no... prawie
Motocykl: ST 1200
![]() Online: 1 tydzień 3 dni 10 godz 26 min 10 s
|
![]()
Noooo....Myku, przyjemność wielką mi zgotowałeś niniejszym opisem! Stokrotne dzięki. Faktycznie to ja nadal jej nie widziałem online i zapewnie zobacze dopiero przy zakupie. Zdecydowanie przedstawiony przez Ciebie opis pokrywa sie z moimi wyobrazeniami o motocyklu jaki chciałbym posiadać. Oczywiście, że do niedawna obiektem moich zainteresowań był 12 GS którym miałem przyjemność pojeżdzić w zeszłym roku w ramach jazd testowych, oraz w czasie pobytu na Korsyce i w pełni sprostał moim oczekiwaniom. Do tej pory podróżowałem jedynie asfaltem i nie sądzę bym czerpał dostateczną ilość przyjemności z dłuższej jazdy w cięższym terenie (do tego używam zazwyczaj konia
![]() ![]() Mam nadzieje, że moje rozważania są słuszne, zweryfikuje je bieg wydażeń....... a zagadnienie to często rozstrząsam bo wiesz.... za tyle kasy warto mieć coś przyzwoitego może nawet najlepszego i wiadomo, że dla siebie a nie na pokaz. Proszę Ciebie i innych o wszelkie informacje na temat motocykla bo na pewno uprzyjemnią okres oczekiwania Pzdr |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Yamaha TDM 850 czy Yamaha Super Tenere ? | Kubaandcom | Yamaha | 48 | 21.04.2022 14:05 |