![]() |
![]()
|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#141 | |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 6 dni 20 godz 51 min 26 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#142 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Łódź
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 12 godz 30 min 47 s
|
![]()
Witam,
Matjasie, masz na ![]() Pzdr, Marcin braFF Ostatnio edytowane przez braFF : 29.06.2010 o 14:12 |
![]() |
![]() |
#143 |
![]() |
![]()
Hejka!
jak sama olejarka to pod światła jest git. musiałem zrobić taką instrukcję, żeby KAŻDY sobie poradził z montażem i jak na razie ta taktyka się sprawdza ![]() co do montowania przekaźnika to owthem - jeśli planujecie późniejszy upgrade moto o dodatkowe szpeje w postaci manetek hajcujących czy gniazd zap. i innych wodotrysków to polecam od razu założyć sobie węzeł zasilający w postaci przekaźniczka i potem jeśli cokolwiek będzie potrzebne to podłączacie pod przekaźnik i nie ma mowy o pająku przy aku i innych takich 'ogniskach domowych'. WIECZNY - uchwyt na wahacz ma trzy otwory - do enduro gdzie zawiecha ma spory skok i łańcuch również sporo luzu przy skokach i innych takich dwa z nich można spokojnie obciąć i wtedy masz mocowanie dyszy maksymalnie przysunięte do wahacza. powiem Ci, że nie dasz rady tego urwać ![]() ![]() ![]() p.s. z newsów, żeby nie było, że się op..uściłem w postępach to teraz jest zestawie piękny-nowy-dedykowany zawór. lżejszy dwukrotnie, dwukrotnie mniejszy i czterokrotnie bardziej rejli ![]() p.s.II Czosnek! zarazo!! !! ![]() szczęścia zdrowia i pogody Wasz majtas
#144 |
El Mariachi
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Podkarpackie
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 2 godz 12 min 15 s
|
![]()
Jako, że stałem się posiadaczem plujki olejowej na mojego did-a a pisanie po przejechaniu 100km jest ym jjak by to nazwać niestosowne
![]() Zaraz przy maontowaniu popełniłem taktycznego mistejka i moja olejarka nie banglała. Po telefonicznym wyzywaniu Matjasa co mi za "g" sprzedał zabrałem się do diagnozowania błędu. Co się okazało:moja olejarka raz działa raz nie i tak se miga, a w dupe przecie miga jak kierunek łoł nie ten kabel shit. Po naprawie usterki i wyłączeniu z kabla kierunków do świateł jak ręką odjoł świeci światłem stałym i zaworek nawet psztyka cyk pyk. Czas na jazde. Zabrałem moto w trasę ancwaltową pierwsze 50 km to obczajanie dozowania po 100(smarowała zajebiaszczo) trzeba było zjechać na właściwe tory dla afryki czyli teren czyli szuter z przecinkami wodnymi. Tutaj okazało się że nr 1 na sterowniku nie wystarcza dajemy na 2 i to na max tym wichajsterkiem co się we własnej osi przemieszcza. Takie dozowanie dało mi i did-owi radość pięknie działało i tak z 500km po wariactwie okazuje sie że cośnie tak bo sznurek napędowy biały ki huj w moim stawie wodę mąci sobie dumam. Patrzę zaglądam i co widzę? nic nie widzę oliwa wyszła ![]() Szybki ubgrate oliwy już w domku i dalej ogień na gary i jazda. Co nasuneło sie mi to napewno większy zbiorniczek,- przydał by sie jak dla mnie i tyle. To że na pokrywie alu pod silnikiem było jak w chlewie to nic dziwnego gdzieś musiał znaleść ujście a koło czyste ja nie schlapany oliwą fszystko ![]() Teraz leję oliwę do smarowania łańcuchów pilarek konsystęcja jest tak akuratna jak wypowiedzi polityków czyli spływa smarując pięknie. Matjas dzięki. Powodzenia w zarabianiu pierwszego Miliona
#145 |
....OLEJ....
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Pniewy-Londyn
Motocykl: RD07a
Przebieg: 6006 km
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 17 godz 45 min 3 s
|
![]()
Wiekszy zbiornik to na pewno...
|
![]() |
![]() |
#146 |
znany pijak
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: 3-City
Motocykl: RD 07/WR 400/ZX9R/HD FatBoy
Przebieg: 110000
![]() Online: 2 dni 2 godz 8 min 47 s
|
![]()
a ja poskładałem streeta zx9r i testuję olejarkę, zobaczymy, czy uda się cokolwiek zaoszczędzić na łańcuchach, bo dla nich ta potwora jest bezwzględna... A lańcuchy do tego... ech... drogie są... W afri się sprawdziła, teraz kolej na inne wyzwanie
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Łódź
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 12 godz 30 min 47 s
|
![]()
A ja powiem tylko kilka słów odnośnie dostawy i instalacji bo testów jeszcze nie miałem kiedy zrobić...
Po pierwsze primo - deklarowany czas dostawy tydzień. Dostawa - tydzień czyli ekstra. Po drugie primo - montaż zgodnie z instrukcją spokojnie do zrobienia. Jak dla mnie brakło jakiś dwóch trytek, tych najdłuższych (brakowałaby jedna ale udało mi się jedną urwać). Za to o wiela za dużo trytek najmniejszych. Do szewskiej pasji doprowadziła mnie jednak strzykawka która żadnym cudem nie dawała się założyć na rurkę do napełnienia układu. Czy może coś źle robiłem ![]() Składałem przy lampie późnym wieczorem. Może jutro uda mi się poprawić instalację i zacząć testować. Póki co dziękuje i pozdr, braFF |
![]() |
![]() |
#148 | |
![]() |
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#149 | |
![]() |
![]() Cytat:
łołoło ![]() zapominalski czasami jestem matjas
![]() |
#150 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Kalisz
Motocykl: RD07a
Przebieg: 48000
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 18 godz 3 min 58 s
|
![]()
Zrobiłem kilka tyś. km z olejarką Matjasa, kombinowałem różne ustawienia i niestety łańcuch z jednej strony nasmarowany a z drugiej sucho i nie mam pojęcia jak wy macie to poustawiane że łancuch jest równomiernie naoliwiony
![]() ![]() ![]() Jestem zdesperowany do tego stopnia że kupię sobie takie cudo: http://aukcjewp.wp.pl/item1098933146...cottolier.html http://www.moto-akcesoria.pl/podwojn...toiler,p,19115 Używa ktoś tego? Da się to zamontować bezproblemowo to do olejarki Matjasa?
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Motooiler | robertG7 | Wszystko dla Afryki | 25 | 29.03.2014 08:19 |
Porada łańcuchowa pilnie potrzebna ... | paku | Rama, zawieszenia, napęd | 3 | 10.08.2009 10:51 |