![]() |
#91 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Zambrów
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 64321
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 9 godz 15 min 6 s
|
![]()
Pocieszę Cię, że niekoniecznie cieknący olej był przyczyna zbyt wysokiego poziomu. Ten model czasem tak ma, ale i tak jest całkiem ok, jedna awaria na dystansie pow 110kkm. Samochody, produkt bardziej masowy mają gorsze statystki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: manville nj-obecnie Afryka
Motocykl: uzbieralo sie tego zlomu chyba jest 8 obrzynukw
![]() Online: 2 dni 18 godz 4 min 35 s
|
![]() ![]() [IMG] ![]() Na granicy balagan straszny,celnik poprosil mnie o jakis papier z tamtego roku,jak sie puzniej okazalo jak w tamtym roku celnik zamomnial wpisac do komputera ze ja wyjechalem z Costa Rica i wjechalem do Panamy,to musialem sie wracac 2km do granicy z Panamy i prosic o papier ze ja wjechalem w ubieglym roku do Panamy,znowu kolejki,puzniej obiad podwuch godzinach czekania na te zaswiadczenie znalazlem sie na granicy z Costa rica,i znowu do kolejki,celnik wysyla mnie zebym zrobil foto copie wszystkich kartek w paszporcie z wizami i bez, oczywicie na granicach w centralnej ameryce trzeba samemu postarac znalesc i zalatwic photocopie za kture sie placi. ![]() ![]() [IMG] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [IMG] ![]() [IMG] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Costa Rica to jest bogate wybrzeze,jest tu bardzo duzo zieleni,opady deszczu to normalka,ulewy 4 razy dzienie i to takie porzadne. ![]() ![]() ![]() San Jose stolica Costa Rica ![]() ![]() ![]() [IMG] ![]() Farma ananasuw [IMG] ![]() z dalega widac vulkan [IMG] ![]() Granica Costa Rica z Nicaragua Ostatnio edytowane przez romanek72 : 09.10.2010 o 03:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
DZIDA!!!
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: w sumie to już Wrocław
Motocykl: Tasmania Twin
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 23 godz 15 min 25 s
|
![]()
Nareszcie odzew
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |||||||||||||||
|
![]() Cytat:
Dla mnie gs1100 to czolg na kolach,nie dyskryminujac innych motocykli. A twoja a uwaga 7Greg w zupelnosci przypomina weekendowego harleyowca redneka z Oklahomy. Ostatnio edytowane przez romanek72 : 04.11.2010 o 22:04 |
|||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Złocieniec
Motocykl: 2xRD07
![]() Online: 3 tygodni 17 godz 32 min 14 s
|
![]()
Zrozumiałeś wypowiedź na opak ,poczytaj więcej z 7greg-a to Ci się wyjaśni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Keep It Simple and Short
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Wroclaw
Motocykl: R1100GS
![]() Online: 1 dzień 4 godz 24 min 4 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
|
![]() ![]() Nicarauga to male i najbiedniejsze panstewko w centralnej ameryce,313 km to Hondurasu ![]() Na granicy nie chcieli mnie wpuscic z takim brudnym motorem, ale z durno dlaczego nie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() drogi w tym kraju sa bezplatne i nawet zadbane ![]() ![]() ![]() ![]() duzo zieleni ![]() troche brudno tu i tam ![]() ![]() ![]() na horyzoncie wielki vulkan ![]() Managua stolica Nicarauga ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez romanek72 : 24.12.2010 o 19:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
|
![]() ![]() ![]() zaraz za granca, ulewa jak z cebra,szukalem cos dachem nad glowa,rozbilem w tym opuszczonym domku. ![]() ![]() prawie cala noc,padal deszcz. ![]() ![]() kierunek San Estaban. ![]() korzystajac z mapy z ksiazki przewodnika Lonley Planet dorga byla asfaltowa jak sie puzniel okazalo droga srutowa przez 150km ![]() zero samochoduw ![]() ![]() ale zato byly widoki ![]() ![]() mialem szczescie ze nie padal deszcz. ![]() ![]() ![]() dojechalem szczesliwie bez wywrotek do asfaltuwki http://www.google.com/images?hl=en&r...ed=0CD0QsAQwBA Roatán leży w pobliżu największej rafy koralowej na Morzu Karaibskim. Wyspa jest ważnym ośrodkiem turystycznym w Hondurasie, szczególnie żeglarstwa i nurkowania. Poza turystyką głównym źródłem dochodu mieszkańców jest rybołówstwo. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kolejne moje mazenie sie spenilo,po 5 dniach pobytu na tej cudownej wyspie,wyrobilem sobie kate pletfonurka. ![]() ![]() Mike i jego dziewczyna, mlody doktor z Usa,razem uczylismy sie na egzamin pletfonurka. ![]() Mike mial aparat ktury robil fotki pod woda,zrobil mi pare fotek podwoda z wielkim zuwiem morskim,ale do dzis czekam na te fotki. ![]() hostel byl wliczony w koszta karty pletwonurka $320 z 5 dni ![]() widok z hostelu ![]() Kuchnia w hostelu ![]() tu moje spanko, musowa siatka na komary. ![]() ![]() ![]() ![]() 5rano czekam na taxi tylko 20minut to portu. ![]() ![]() tym statkiem wracam na lond Hondurasu ![]() ![]() ![]() ![]() w dordze powrotnej przeplywal ogromny statek z turystami z calego swiata. ![]() ![]() ![]() po zawitaniu na lond, motor spokojne na mnie czekal, o dziwo nic mi nie zginelo,ale to moze ze zaparkowalem go blisko ochrony portu.parkowanie moto za 5dni $20. ![]() jedzem dalej ![]() ten most w remoncie chyba od dluszego czasu ![]() ![]() chyba sie zmieszcze ![]() ![]() ![]() ![]() chwila nieuwagi na zakrencie i znalazlem sie w rowie i tak skrecilem moja lewa kostke. skorzystalem z pomocy mlodego chlopaka ktury mieszkal 100 metruw od miejsca wypadku,zostawilem u niego motor i wsiadlem do karetki pogotowia ktura wyprzedzalem 10minut temu.W szpitalu mialem przeswietlenie lewej dobrze spochnietej kostki.po paru godzinach czekania,doktor pociesza mnie ze kostka nie jest zlamana,i pokazuje na moje motocrossowe buty i muwi, ze jak bym ich nie mial to bylo by o wiele gozej.doktor nakazuje zeby nie nie siadac na motor przez 4tygodnie. robilo sie puzno,poprosilem doktora czy moge tu zostac na noc, bo miasto w kturym znajdowal sie szpital niewyglandalo na najlepsze, szczegulnie w nocy,Doctor powiedzial ze tu nie ma miejsca i lepiej jak bym tu nie nocowal bo jeszcze czegos sie nabawie,szczerze muwiac nie bylo tam za czysto i nadodatek masa chorych,stekajacych,placzacych ludzi. Dokor polecil mi schronisko dla pacjentuw szpitala 4 ulice dalej.Mlody doktor nawet mnie podwiuzl mnie tam swoim prywatnym samochodem.Schronisko bylo puste,ale po paru godzinach pokuj wypelnil sie facetami w kowbojskich kapeluszach,rano musialem na czworakach wychodzic z tego pokoju bo lewa kostka nie pozwalala ani na moment ze bym mugl zrobic jeden krok. ktos zadzwonil po taxi i tak znalazlem sie na przystanku autobusowym, w drodze powrotnej autobusem gdzie znajdowal sie muj motor, 7 miesiecy po zlamaniu lewej nogi troche mnie bolala a tu na dotatek mocno skrencona kostka, ![]() dzienki napisanego adresu przez mlodego gospodarza dzien wczesniej ,45minut puzniej znalazlem sie u goscia gdze byl muj motor. jeden z wielu parobkuw kturzy pracowali na roli, zaoferowal mi masaz,wcierajac ruwnoczesnie jakis crem ktury mial pomagac. ![]() ![]() goscinny rolnik zaprosil mnie do swojego domu. w tym pokuju z lazienka mile spedzilem 5 dni. ![]() mloda dziewczyna zajmowala sie gotowaniem i sprzataniem domu. ![]() wspulne sniadania,obiady,kolacje. ![]() ![]() kuchnia,piec u gospodarza jest na dzewo,ale w koncie stoi nowa kuchenka na gas kturej nikt nie urzywa,za gas trzeba zaplacic a drewna w centralnej ameryce niebrakuje ![]() rodzice rolnika. i tak po 5 dniach pobytu u bardzo goscinnej rodziny,ktura nie chciala zadnej zaplaty za wielka pomoc,pojechalem dalej. ![]() ![]() wielkie dzienki dla gospodarza ze pomugl mi pospawac pare czesci w motorze,dobrze ze gs1100 nie chlodnicy na wode, bo bym tam musial zostac troche dluzej,przy zaliczenu gleby przednia lampa,obrotomierz i wyswietlacz paliwa,temperatury oleju, linka od speedo przestaly dzialac. ![]() ![]() ![]() ![]() ten pojazd mijalem z gurki. ![]() ![]() ![]() Granca z Guatemala Ostatnio edytowane przez romanek72 : 25.12.2010 o 05:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
alaska , dakar , ziemia ognista |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szukam książki - Złota ziemia roni łzy... | Hanka | Kwestie różne, ale podróżne. | 6 | 10.04.2013 14:09 |
Krym-mołdawia-rumunia 6,08,2010-15,08,2010 | joker | Umawianie i propozycje wyjazdów | 6 | 10.08.2010 08:01 |
Kebab w Stambule - 03.07.2010 do 20.07.2010 | Jan van der Saar | Umawianie i propozycje wyjazdów | 4 | 13.06.2010 12:45 |