![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Dabrowa G.
Motocykl: RD07a DRZ 400E
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 10 godz 6 min 16 s
|
![]()
Jeśli padły łożyska to będzie wyczuwalny luz na kole gdy moto postawisz na centralce .Ja miałem podobny przypadek okazało się że opona była nierównomiernie zużyta-wyząbkowana.Przyjrzyj się dokładnie tylnej oponie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
![]()
mówiłem: nie dziduj tak na offie
![]() a tak serio to nie ma żartów: jak się łożysko rozleci na anem to może uszkodzić trwale piastę. mam u siebie do zrobienia takiego TA. koło nie do uratowania... wymiana jeśli nie będzie niespodzianek to max 1,5h - chyba nie warto rydzykować. matjas
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Wrocek
![]() Online: 3 tygodni 15 godz 5 min 45 s
|
![]()
no właśnie, nie dziduj bo zośka będzie cała w trytytkach
![]() ![]() ![]() u mnie podobnie jak u Jaro powodem pływania tylnego koła była uszkodzona opona
![]() |
#14 |
Miasto: wrocław
Motocykl: RD04
![]() Online: 3 dni 2 godz 4 min 40 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
![]() |
![]() Cytat:
co do przetaczania to wiesz... musisz rozszprychować koło. jeśli nie zrobisz tego sam to lecisz z 200PLN za składanie i centrowanie + robota tokarza a ci się cenią... pamiętaj również, że to nie tylko kolejny rozmiar łożyska ale rówież simmerringa + nie mam pewności czy takie podtoczone koło będzie miało tą samą wytrzymałość ![]() IMO lepiej chyba poszukać w uż. koła lub jeśli luz nie jest krytyczny wkleić zewn bieżnię na klej do łożysk - oczywiście mając na uwadze późniejsze siupy z demontażem na gorąco. dlatego moim zdaniem warto wymieniać łożyska raz w sezonie zwłaszcza jak się topi moto od czasu do czasu lub wogle lubi się latanie po dziurwach. matjas
![]() |
![]() |
#16 |
Miasto: wrocław
Motocykl: RD04
![]() Online: 3 dni 2 godz 4 min 40 s
|
![]()
koleś mi powiedział, że mozna całe koło na frezarkę ,a z kupnem to troszkę cieńko z ofertami
|
![]() |
![]() |