|
![]() |
#1 |
LOŻA SZYDERCÓW
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: LEGNICA
Motocykl: RD07a
Przebieg: 9999999
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 12 godz 15 min 51 s
|
![]()
potrzebuje wgrac pliki trasy np z google map do larka i tu pojawia sie pytanie jakim programem to ugryźć aby uzyskac pliki z rozszerzeniem .ATM
![]()
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Podlasie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 23 godz 8 min 8 s
|
![]()
Są różne konwertery - jakoś toto robiłam, ale nie pamiętam czy bezposrednio, czy tez napierw konwertowałam na gpx, a potem do atm.
Pokombinuj tutaj http://www.gpsvisualizer.com/gpsbabel/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
LOŻA SZYDERCÓW
|
![]() Cytat:
odpowiedz po ciezkich zmaganiach znalazłem tutaj http://f650gs.pl/topic/2860-automapa...ikach-gpx-kml/ najsamprzod sciagamy GPSbabel ,instalujemy i wyglada to tak ze mape musimy przerobic na nmea0183 , majac juz gotowy plik dopisujemy do niego rozszerzenie .gps np trasa1.gps i wgrywamy plik do nawi , dalej menu ,gps , pokaz slad i wskazujemy nasz plik trasa1.gps . byc moze komus zaoszczedzi to troche nerwów w szukaniu konwertera ATM . ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Turysta DualSport
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
![]() Cytat:
Trzeba też pamiętać, że plik śladu .GPS dla AM jest uzupełniany o plik .BIN, który zawiera część danych tego śladu. No i pytania: czy po tak uzyskanym śladzie AM wyświetla komunikaty nawigacyjne? Czy przy korzystaniu z GPSBabel zaznaczałeś opcje ,,routes'', czy tylko ,,tracks'' i ,,waypoints''?
![]() |
![]() |
#5 | |
LOŻA SZYDERCÓW
|
![]() Cytat:
konwertera dajacego rozszerzenie .atm nie znalazłem ![]() plik trasy która potryebowałem wgrac do larka miałem pod ozie explorera = .plt , co w mogłem wsadzic w gps babel, routes nie było mozliwosci zaznaczenia niestety . jak wiesz wiecej to podziel sie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
LOŻA SZYDERCÓW
|
![]()
Cytat:
Napisał rambo Zobacz post to daje cały czas 12V o ile napięcie na wejsciu nie spadnie poniżej. Oddaje max 2A a ile podasz na wejsciu nie ma dla niego znaczenia małe sprostowanie , zakładam ze to stabilizator 78S12 , w innym przypadku 2 amper nie odda , podstawowa wersja to 1Amper , i wypadało by wspomniec o przykreceniu tego do kawałka aluminiowego radiatora nim zostanie obciazony ..., bywały wersje izolowane i nie izolowane - patrz blacha z otworem do przykrecenia - jest to połaczone z masa tak samo jak srodkowa noga tego układu , ja juz stosujemy takie cuda elektroniki to polecam LM350 , 3,5A na wyjsciu , zabezpieczenie przeciwzwarciowe - minus dla tych co boja sie zadkich pradów to tylko 3 elementy zewnetrzne z wejsciem tez nie jest tak kolorowo bo nie mozemy przekroczyc 28Volt , __________________ Czy zrozumiałeś już zasady? To jest gra w której będziesz pokonany Kapitalizm-kanibalizm Pożerasz ich, albo będziesz pożerany!
![]() |
#7 |
Turysta DualSport
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
![]()
Czyli mówimy o śladzie (track). Te dane wrzuć do GPSBabel i wyjdzie Ci .GPS, nadal jako ślad. Dalej tak jak piszesz (wyświetlanie w AM).
EDIT: próbowałem zrobić GPSBabelem trasę .ATM z GPX ROUTE, ale wybór tej opcji nie jest możliwy. Podobnie będzie z .KML -> .ATM. Pozostają Ci ślady (IMHC&TO rozwiązanie wygodniejsze, ponieważ: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=17485)
Sowizdrzał KTM 750 6T Nie wierz, nie bój się, nie proś! Ostatnio edytowane przez sowizdrzal : 03.05.2013 o 10:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Zakopane
Motocykl: już nie mam AT
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 19 godz 18 min 37 s
|
![]()
Pany możecie mnie wyśmiać ale jak mam wrzucić mapy np.Słowacji czy innego państwa na Lark Freebird 70
![]() Mam na kompie Windows 7, a żeby "zobaczyć" Larka musiałem zainstalować jakiś programik Windows Mobile... Pomóżcie proszę jakoś łopatologicznie dużymi literami!?
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Strzelin
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 11 godz 37 min 35 s
|
![]()
.... mapy dodajemy od programu nawigacyjnego np. MioMap, IGO, AutoMapa, Garmin. W zależności od programu NAVI , pliki map mają różne rozszerzenia.
Dlatego napisz jaki masz program navi w Lark Freebird 70 . Czy coś dodawałeś , czy sklepowy LarkMap ? ============================================ p.s uprzedzając - daj sobie spokój z mapą Słowacji na LarkMap. Zaopatrz się w inny program nawigacyjny z mapami . Wrzuć na kartę SD i odpal przez menu . Nie wszystkie Larki są blokowane - i nie każdemu trzeba wgrywać nowy panel . Ostatnio edytowane przez Sławekk : 04.05.2013 o 18:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: May 2011
Miasto: Zakopane
Motocykl: już nie mam AT
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 19 godz 18 min 37 s
|
![]()
Nic nie dodawałem do tego Larka, mam LarkMap.
Czyli co? Mam se kupić karte SD (bo nie ma) i zainstalować na tej karcie np. AutoMape i wsadzić do nawigacji? Co do rozszerzenia pliku mapy to nie mam pojęcia - szukałem w pamięci nawigacji ale nie wiem nic co tam jest, taki ze mnie debil nawigacyjny, mam nadzieję że dam sobie rade z przykładową AutoMapą ![]() Póki co dziękuję za pomoc, w razie co jeszcze się odezwę...
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Mocowanie Lark 35AT | ATomek | Zastosowanie praktyczne | 9 | 28.10.2013 19:04 |