![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#11 |
mistrzu
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 6 godz 21 min 2 s
|
![]()
Choć było to dawno miałem bigosa 750 a kolega prawie nowego 800. To czy zmieniac bigosa na Afryczkę zalezy bardziej od odpowiedzi na pytanie : W jakim stanie jest Bigos - czy bierze olej, w jakim stanie jest wałek rozrządu itd. A bigos , szczególnie 750 ma parę felerów: w pierwszych rocznikach wałek rozrządu,napęd rozrusznika, łańcuszek rozrządu napędzany jest od łańcuszka wałków wyrównoważających, napinacz rozrządu ukryty jest w cylindrze i jego sprawdzenie wymaga demontażu głowicy i cylindra itd... Przy ostrym użytkowaniu w terenie i próbach skakania w obu bigach urway się łańcuszki wałków wyrównoważających- w jednym 3 tys po wymianie. Miało to miejsce zawsze przy lądowaniu...
Zawieszeniowo big - jest jak afryka, hamuje podobnie do rd03, waży podobnie co rd03. Na asfalcie wiadomo - twinem da się szybciej latać- bardziej dla tego że mniej wtedy męczy. Ja po zmianie na afryczkę poczułem zdecydowaną zmiane na +, ale w tej chwili rd03 jak i wszytskie bigosy to są zabytki, więc wiele zalezy od stanu technicznego.
Enduro i ADV Ostatnio edytowane przez motormaniak : 03.10.2011 o 09:39 |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Afryka 11 | Lupus | Kwestie różne, ale podróżne. | 93 | 12.02.2012 20:25 |
Afryka | Lupus | Przygotowania do wyjazdów | 8 | 26.03.2011 11:33 |