![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Jakoś mało info o tej kurtce. W podobnej cenie kupiłem http://www.amm-motofashion.pl/kurtki...tka-radar.html Jeżdżę od początku sezonu. Całkiem fajna wentylacja. Wypinana membrana ścierwotex i podpinka. Na mankietach są gumowe ściągacze (rzepy) i do tej gumy przyklejony jest materiał, który trochę się odkleja. Poza tym nie mam zastrzeżeń. Takie spostrzeżenie tylko mi się nasunęło, że 10 lat temu robili lepsze kurtki. Poprzednia wytrzymała mi 8 lat i jeździłbym w niej dalej gdyby nie to, że z niej wyrosłem. Ta wiem, że 8 lat nie wytrzyma. Widzę, że w promocji teraz też mają Sirocco której nie było jak kupowałem swoją http://www.amm-motofashion.pl/kurtki...a-sirocco.html
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Krasne koło Rzeszowa
Motocykl: RD04
Przebieg: 99 999
![]() Online: 3 tygodni 23 godz 33 min 29 s
|
![]()
Czy ktoś z Was ma kurtkę Leoshi? Są jasne do dostania. Bez wypinanej membrany, ale cena niska.
Znalazłem tez takie coś http://hypnotik.pl/oferta/kurtki-mot...uct-1307533087 Kurtka 3 warstwowa, ale membrana z folii ![]() ![]() Może jest ktoś z Łodzi ul. Kolarska 37, co może podjechać do sklepu i zobaczyć te cuda za 400 dutków?
Chory na off-road - Discovery I Africa Twin RD04 Ostatnio edytowane przez spider2you : 20.09.2012 o 00:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]()
Reissa to faktycznie cerata nie membrana ale piszą że wypinana jednak..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
![]() |
![]()
Takiej nie uzywałem ale cerata czy nie ma być skuteczna , a jak gorąco to można wypiąć i to jest zaleta.
W goretexie na goraco też się spocisz a po wypięciu nawet gorszej masz przewiew. O praniu już nie wspominając. A przy okazji czy są motociuchy z membraną goretexową ale wypinaną? Bo chyba się z takimi nie spotkałem.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 19 godz 12 min 58 s
|
![]()
A ja tak: BMW Rallye 2 Pro. 3 Pro mają chyba tak samo.
![]() |
#6 |
Administrator
![]() |
![]()
Z informacji wynika że owszem mają ale w podpince czyli nie mają osobno membrany i osobno podpinki. Jeśli podpinka jest gruba to w lato będzie za goraco analogicznie jak cienka to przy 0-5*C chłodnawo.
A ciekawi mnie czy są jeszcze jakieś które mają goretex osobno.
AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 21.09.2012 o 08:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 19 godz 12 min 58 s
|
![]()
To lekkie ciuchy. Podpinka to tak trochę określenie na wyrost. Membrana z cienkim polarem. Poniżej 10st. trzeba zakładać dodatkowe warstwy. Ale za to po wypięciu, nawet przy +30st. jest spoko.
![]() |
#8 |
Amator podwórkowy
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 4 godz 11 min 52 s
|
![]()
Brunetka ma komplet, kurtka i spodnie BMW. I na 100 % jest w nim wypinana membrana z oryginalnego Gore-texu i żelowe ochraniacze na kolana, łokcie i barki. To typowo letnie ciuchy. Niestety nie wiem co to za model
![]()