![]() |
![]()
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: koszalin
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 17 godz 32 min 23 s
|
![]()
bo kolesie u ciebie robia wydechy ( maja pojecie i wskazowki-wytyczne),leci to na zachod i wraca z logo i wtedy cena x 300%
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Krasne koło Rzeszowa
Motocykl: RD04
Przebieg: 99 999
![]() Online: 3 tygodni 23 godz 33 min 29 s
|
![]()
Gruby, to może udasz się do firmy PROMET i zagadasz za ile by do Africi zrobili tłumik. Może wtedy zrobi się zamówienie forumowe i będzie tanio i dobrze.
Zajmiesz się tym?
![]() |
#23 |
Michał
![]() |
![]()
Właśnie przez te głośne tłumiki (to już nie powinno się nazywać tłumikiem) ganiają motocyklistów, żeby po lasach i polach nie jeździli..właśnie ta jedna rzecz mogłaby wiele zmienić. Jeśli ktoś za dźwięk, wrażenie że jedzie szybciej i obniżenie wagi 220kg motocykla o niecałe 3 procent itp przesądy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Administrator
![]() |
![]()
Wiekszość luźnych tłumików tylko hałasuje ale tylko niektóre mają dźwięk miły dla ucha a do tego poprawiają przebieg momentu obr. jak np leon.
Wydanie sporej kasy na ryczącą rurę to bezsens ale na wydech poprawnie działający to już warte jest rozważenia.
![]() |
#25 |
Michał
![]() |
![]()
Motad za 400 to co innego, ale nie takie kwoty o których pisałem wcześniej (moje zdanie). Kto chce głośniejsze moto niech sobie kask porządny kupi i na to raczej wyda te pieniądze, bo warto.
Dodatkowo polecam temat poniższy, głównie strona 10. http://africatwin.com.pl/showthread....=arrow&page=10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
gadzik
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Człuchów
Motocykl: ktm adventure
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 5 godz 20 min 23 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Wydech oryginalny waży 8.5kg chyba, jakiś lekki będzie ważył 2.5kg (ja taki mam, z dolotem waży 2,5 właśnie). To już 6 kg oszczędności, chodzi na takim przelocie także lepiej. Różnica jest spora, nie wiem na czym to polega ale motor jest znacznie zrywniejszy. Zawsze można założyć dbkiller. Nie ma absolutnie sensu kupować do AT wydechu za 1000zł, taki za 200zł będzie działał dokładnie tak samo. Poza tym, każdy facet kocha dźwięk fałki na przelocie. A jeśli nie to albo kłamie albo... nie jest facetem tak do końca
![]() ![]() Ktoś tam pisał, że po co odchudzać motocykl o 0.5%... nie wiem nie bawie sie w procenty w ciągu dnia, ale.... wydech 6kg, czacha 8kg, sety tylne 1.5kg, i jeszcze jakieś pierdoły ( zębatka 0.5kg, kierownica 700gram, wyjebać jeden przedni zacisk) i zbiera się 20kg. A 20 kg to spora różnica. Na tyle spora, że każdy kto siada na moją afre ją czuje. Bardziej się wtedy zbliża do mas tych nowoczesnych motocykli albo wręcz singli (np xtz660)
![]() |
#29 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2012
Miasto: Wrocław
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 miesiące 6 dni 23 godz 32 min 34 s
|
![]()
No Misza, Twoja AT to lata a mój AT to nawet sie poderwać nie chce
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
No no, wieszaka ze mnie nie rób, ja mam swoje idealnie proporcjonalne 85kg
![]()
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Przyzna się kto z Was jeszcze... | Elwood | Kwestie różne, ale podróżne. | 59 | 21.11.2012 21:43 |
o namiotach raz jeszcze | Dubel | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 31 | 11.04.2011 21:05 |
SAG`i raz jeszcze | zombi | Rama, zawieszenia, napęd | 12 | 23.08.2010 13:27 |