![]() |
![]()
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#41 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Chojnów, DLE
Motocykl: RD07a
Przebieg: 80000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 19 godz 57 min 27 s
|
![]() Cytat:
Ja kojarzę tylko ten archiwalny: http://www.motorradonline.de/static/...t_auspuff.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 14 godz 25 min 30 s
|
![]()
tamten też był stary tylko były porównania wykresów, chyba trzech akcesoryjnych remus, africa quins i coś tam jeszcze...
w każdym razie akcesoryjne blado wypadały przy ori, w każdym moc byla mniejsza i dziury w krzywej momentu...
![]() |
#43 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Józefin
Przebieg: 84000
![]() Online: 4 miesiące 1 dzień 13 godz 14 min 9 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 14 godz 25 min 30 s
|
![]()
o to to...
![]() |
#45 |
Administrator
![]() |
![]()
A wykres Leona ktoś ma?
Bo te wynalazki to łomot dostały od orginału równo.
![]() |
#46 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Szczecin
Przebieg: 100.000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 2 godz 20 min 40 s
|
![]()
Tu jest wykres mojej królowej na leo vincie. Przebieg ponad 100 kkm i lubi sobie łyknąć oleju. Nie robiłem hamowania na starym:
https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Motocykl: Nie mam już Afryki
![]() Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 39 min 26 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Administrator
![]() |
![]()
Dzięki, utwierdza mnie to w moim przekonaniu że jeśli zmieniać oryginalny to tylko i wyłącznie na leona.
Przebieg momentu wprost idealny ....... i o to w tym chodzi żeby był ciąg od dołu aż do samej góry. Jest drogi ale wart każdej zlotówki .
![]() |
#49 |
mistrzu
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 55 min 14 s
|
![]()
Nie wiem co jest takiego wyjątkowego w tym leonie - kawałek rurki, brak przegród... Też mam Leona i odczuwam że motocykl chodzi mi na nim najlepiej a miałem już parę różnych wydechów
![]() |
#50 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Wydech silnika z turbiną jest mniej czuły na wymiary ale i do niego dopasowanie wydechu to parę godzin na hamowni. W wolnossącym silniku wydech ma większe znaczenie. Podstawowe parametry to prędkość i ciśnienie spalin zwłaszcza przy w sumie małych gabarytach całości. Źle wyliczona średnica czy długość co do mm powoduje korki blokujące przepływ spalin zamiast pomagać. Gęstość włókniny, średnice plus ilość wewnętrznych otworów. To niby drobiazgi ale dające jak całość działanie dobre lub prawie dobre. Zwróć uwagę na kupujących luźne tłumiki, 90% szuka hałasu żeby mu bulgotało i samochody słyszały. A kto jako podstawowy parametr pytał o przebieg momentu obrotowego a miły odgłos jako fajny dodatek? No właśnie , dlatego producenci warczących rurek nie są zainteresowani wywalaniem kasy na hamownię bo i tak ludzie kupują to co zrobią dla hałasu. Sam w poprzedniej Vectrze robiłem próby z wydechem , i doszedłem do ciekawych wniosków ........... po czym wróciłem do oryginału z minimalną zmianą. Widziałem wykresy jak kombinacje mogą popsuć usuwanie spalin , moc i moment obr. Na sobie to sprawdziłem i wyleczyłem się z takiej zabawy.
AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 11.12.2012 o 16:35 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Przyzna się kto z Was jeszcze... | Elwood | Kwestie różne, ale podróżne. | 59 | 21.11.2012 21:43 |
o namiotach raz jeszcze | Dubel | Szpej turystyczny - Produkty i Porady | 31 | 11.04.2011 21:05 |
SAG`i raz jeszcze | zombi | Rama, zawieszenia, napęd | 12 | 23.08.2010 13:27 |