![]() |
![]()
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
Gość
Online: 0
|
![]()
i ja mam plan na gruzje i armenie w tym roku - startuje okolo 16-17 czerwca - ale nie chce ciagnac przez turcje tylko wziac prom z varna, bulgaria do batumi w gruzji - z tego co wiem to kosztuje okolo 100USD za moto + osoba - czyli duzo taniej niz przez droga turcje,
do iranu nie wjezdzam bo trzeba miec carnet du passage co kosztuje DUZO za DUZO, poza tym nie chce tam wjezdzac w czasie ramadanu ktory w tym roku wypada jakos w lipcu :/ ale w gruzji i armeni z checia sie spotkam i pojezdze |
![]() |
![]() |
#12 |
psim sfendem
![]() Zarejestrowany: Nov 2012
Miasto: Bedford, UK
Motocykl: XL1000 trzy kolory
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 12 godz 19 min 34 s
|
![]()
Varna -> Batumi z UkrFerry ? Oby inny operator bo ten do czerwca juz moze sie nazywac RUSferry czy inny putin
![]()
![]() |
#13 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
![]() Cytat:
Fakt- bylem kilka razy w trakcie ramadanu w krajach arabskich, nie da sie zjesc w knajpie w ciagu dnia, niektore atrakcje sa pozamykane, ogolnie wyciszenie. Ale za to zakonczenie ramadanu to niezla impreza ![]() Do Iranu nie chcemy jechac( miedzy innymi dlatego nie, bo karnet potrzebny) Ale do Iraku tak. A wlasciwie do Irackiego Kurtystanu.
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
![]()
Iraq fajnie ale trzeba miec jakis numer z irakijskiego biura podrozy zeby dostac potem wize - osobiscie nie udalo mi sie go zdobyc a kontaktowalam sie z biurami podanymi na irakijskiej stronie... no ale ja sie nie znam...
atrkcji poza natura nie szukam - bardziej przerazaja mnie ortodoksyjni wyznwcy --- mialam z nimi do czynienia w izraelu.... w ramadanie kobieta ma jednak przesrane bardziej niz "normalnie" - ale w iraqu nigdy nie bylam wiec nie wiem.... ale nie chce zeby mnie scigala znow jakas grupa sfrustrowanych bab w burkach nie mniej zycze udanej wyprawy ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Racibórz
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 dni 20 godz 14 min 5 s
|
![]()
Graz-możesz coś napisać więcej o tym promie z Varny do Batumi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Gość
|
![]()
znalazlam tylko to co w necie, do wyboru i koloru ---> na morzu czarnym jeszcze nie korzystalam wiec nie wiem jaki standard ale dla mnie bez znaczenia poki taniej niz przejazd przez turcje; natomiast z doswiadczenia to bralam prom 3 razy na morzu srodziemnym i bylo oki tylko ceny wieksze :/:
http://www.ferrylines.com/en/ferries...operator/XNAV/ http://www.ukrferry.com/eng/schedules/varna-batumi |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
Dziękuję za info,ciekawa propozycja,trochę drogo-wychodzi około 200 dolców w jedną stronę razem z motkiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Gość
|
![]()
ooooo ---> genralnie plan nie jest stalowy ---> jade bez cisnienia i zobacze jak bedzie ---> do czerwca wsyztsko moze sie zmienic, tak czy inaczej nie chce przez turcje - bylam i wiem jak drogo tam jest... :/ ----> ostateczna decyzja bedzie na miejscu
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
Moim zdaniem Gruzja i Armenia jest warta tych pieniędzy,byłem,widziałem i jeszcze chcę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Gruzja Armenia czeres Turcju [2011] | rambo | Trochę dalej | 81 | 25.10.2015 12:33 |
ubezpieczenie OC - Armenia, Azerbejdżan, Gruzja | Miszel | Kwestie różne, ale podróżne. | 2 | 05.07.2013 19:49 |
Gruzja + Armenia, sierpień, powrót przez Krym | Olek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 3 | 20.06.2012 16:18 |
Przewodnik Gruzja - Armenia - Aazerbejdżan 2008 edition | Elwood | Kwestie różne, ale podróżne. | 3 | 25.03.2012 13:46 |
Gruzja Armenia Turcja - zajawka [Czerwiec 2011] | rambo | Kwestie różne, ale podróżne. | 17 | 30.07.2011 14:55 |