![]() |
#91 |
![]() |
![]()
Nie miałem okazji jeździc w Neotecu ale mam C3 i moje spostrzeżenia, poparte tymi napotkanymi na przykład na adv.com są takie, że kask jest dobrze wykonany, bdb materiały, JEST cichy, fajna blenda, super, że mżna latac z podniesioną szczęką w gorące dni...
ALE moja europejska głowa chyba nie nadaje się do końca do tego kasku gdyż po jakimś czasie.. około 300km ze..ście ciśnie mnie w czubek głowy. jest to opinia podzielana przez wielu uzytkowników... może jestem jajogłowy ale dam mu jeszcze jeden sezon szansę. jeśli się nie ułoży niestety z niego zrezygnuję i przesiądę się na starszego/tańszego Multiteca lub po prostu znowu kupię Horneta, który był NAJwygodniejszym kaskiem jaki miałem. Jeszcze wtedy paliłem i w zasadzie musiałem go ściągac tylko na fajkę. Gdyby nie fakt, że trza coś zjeść w ciągu dnia ![]() ![]() MNIEMAM, że Neotec ma podobny kształt wnętrza kasku jak Hornet. Tak więc nie zawsze wydając fortunę na kask możemy oczekiwać, że będzie on dla nas wygodny. Dla porównania jednak mam również w domu szczękowego Nolana z górnej półki i ZAMKNIĘTY jest tak głośny jak mój C3 z otwartą szczęką ![]() matjas
![]() |
#92 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
![]()
Weź kochanieńki ten swój kask i wpadnij do Pastorka, ón ma duuużo doświadczenia w kaskotwórstfie
![]()
![]() |
#93 |
![]() |
![]()
Ja się jego kaskostfórstwa boję: po pierwsze ma on największy na świecie kask mki Uvex wielkości kotła do gotowania słoików a po drugie to byłem u niego kilkakrotnie i w wyniku tych wizyt rzadko rano mieściłem się w kask, który dnia poprzedniego pasował jak ulał.
Tera wozem tam jeżdżę - dla niepoznaki ![]()
![]() |
#94 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 5 godz 29 min 51 s
|
![]()
Nolan N104 jest w kilku wersjach .
Action Storm Hi Visibility Voyage Tech Classic Czy różnica jest tylko w malowaniu , czy mają jakieś inne cech różniące je ?
![]() |
#95 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Lubaczów
Motocykl: RD07A, XR 400
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 9 godz 12 min 7 s
|
![]()
Dziś, prawie po dwóch latach odkurzyłem Schuberta C3. Jade sobie, słoneczko świeci i postanowiłem blendę opuścić na me oczęta. I co. Mgła. Zatrzymuje się pucuje szybę, blendę i co. G... no.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2012
Miasto: Warszawa
Motocykl: Transalp 650
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 16 godz 38 min 4 s
|
![]()
Kumpel 2 razy reklamował blendę w C3 - robiła się mleczna. Potem zaczął ją czymś przemywać, chyba płynem do zmywania i na dłuższy czas to działa. Jutro przy browarku podpytam czego dokładnie używa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Warszawa / Bełchatów
Motocykl: RD04
Przebieg: Rośnie
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 1 godz 55 min 44 s
|
![]()
Nie wiem dlaczego tak się dzieje ale u nas nawet sztuki ze sklepu jak długo leżały to tak miały. Czyściliśmy to normalnym środkiem do czyszczenia szybki .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2012
Miasto: Warszawa
Motocykl: Transalp 650
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 16 godz 38 min 4 s
|
![]()
Dupny materiał. W moim Nolanie i O'Nealu nigdy nie miałem podobnego problemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Lubaczów
Motocykl: RD07A, XR 400
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 9 godz 12 min 7 s
|
![]()
No właśnie, dzięki chłopaki za odzew. Mam dwa kaski Airoh z blendą, używane znacznie częściej i tak samo myte i czyszczone i ryski na blendzie nie ma. I co teraz czynić gdzie się zwrócić, bo sprzedać go nie chcę - prezent cholerka. W motoakcesoria blenda 180 zeta. A można ja jakoś wypolerować?
Ostatnio edytowane przez wojtekm72 : 26.09.2014 o 10:40 Powód: korekta |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: Ansfaltowy pedał
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 51 min 0
|
![]()
Byłem zdecydowany na C trójkę, a teraz znów myślę co zanabyć, dziwią mnie tylko tak skrajnie różne opinie o kasku klasy jakby nie było klasy premium.
|
![]() |
![]() |