![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
|
![]()
Czuję, że się budzę... Czuję, że jest bardzo wcześnie, że słońce jeszcze nie wzeszło nad horyzont, że do brzasku jeszcze sporo czasu... Mimo to czuję się wypoczęty... Sen powolutku przekształca się w jawę... Czuję ciepło otaczających mnie niemalże tysiącletnich ścian z niemalże tysiącletniego żółtego piaskowca... Częścią zmysłów wyczuwam też Jej obecność... Wiem, że Ona też powoli przekracza granicę między snem, a jawą nie do końca wiedząc, po której stronie jest...
Wielki wiatrak nad nami wiruje powoli... Leżymy na łóżku, które w części wykonane jest z takiego samego piaskowca, co ściany, posadzka i sufit... Fort Jaisalmer... Niemalże tysiącletni, wzniesiony w 1156 roku przed dumnych i groźnych hinduskich radziów, którzy żyli z handlu i grabieży... Ostatnia ludzka sadyba dla karawan wyruszających z przyprawami na zachód przez pustynię Thar... Pierwsza ludzka sadyba dla karawan podążających w przeciwnym kierunku... Położony na wzgórzu Trikuta w promieniach pustynnego słońca wygląda jakby był ze złota i właśnie taki przydomek zyskał... Złoty Fort... A my w budzimy się w jednym z budynków w obrębie murów... Klimatycznie się robi... Szynszyla się przytula... Klimat miejsca działa na nas oboje... Robi się miło, zbyt miło aby to opisywać ogółowi... Dlaczego "Szynszyla"? Przydomek ten zyskała w grudniu rok temu, w miejscu jakże odmiennym od tego... DSC_8129.JPG Spoceni całkowicie wracamy do rzeczywistości... Szynszyla chce poćwiczyć jogę... Idziemy na dach... Szynszyla robi Swoje i trzeba przyznać, że dobra jest w tym... DSC_4158.JPG Ja z pamięci przywołuje obrazy, których też byłem uczestnikiem kilka chwil temu, gdy Jej joga przydała się nam obojgu... Wziąłem aparat... Robię zdjęcia... Słońce wschodzi na pustynią, fort i położone niżej miasto budzi się do życia... Znów klimat... DSC_4177.JPG DSC_4168.JPG DSC_4171.JPG DSC_4170.JPG W z tyłu potylicy kołacze się myśl, że poniżej, poza murami czeka na nas on... DSC_4194.JPG |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Ładnie
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 7 godz 30 min 48 s
|
![]()
Zapowiada się kaszmirsko. Ładnie zaczęte!
![]() |
#4 |
Miasto: ???
Motocykl: KTM 990 ADV r
![]() Online: 5 dni 2 godz 33 min 24 s
|
![]()
Świetny początek jak z jakiejś książki miłosnej
![]() Jak będzie dalej.....? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
|
![]()
Elwood: małp nie będzie... Mały nie żyją na pustyni... Najbliższa małpa dostępna była kilka setek kilometrów na wschód...
Sambor: to nie Kaszmir, to Radziastan... Niedaleko granicy pakistańskiej... Pasya: to jest forum podróżniczo-motocyklowe, więc dalej będzie motocyklowo... Choć wstawki osobiste też pewnie się zdarzą... Jeśli się podoba to będę kontynuował... A jeśli sie nie podoba, to też będę... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 7 godz 30 min 48 s
|
![]()
Chemik: I fajnie że Rajastan. Kumpel mnie na Radżastan bardzo namawiał mówiąc, że jest super. Nie bardzo mu dowierzam, bo to Hindus. Tym chętniej przeczytam relację i dowiem się Twojej prawdy.
![]() |
#8 |
Miasto: ???
Motocykl: KTM 990 ADV r
![]() Online: 5 dni 2 godz 33 min 24 s
|
![]()
Chemik dawaj dalej bo naród spragniony ciepłych i egzotycznych relacji w te zimne wieczory
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Miasto: nad rzeczką , opodal ...
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 5 dni 1 godz 39 min 52 s
|
![]()
iiiiiii .....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Sanok
Motocykl: EXC, ST 1300
Przebieg: rośnie
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 6 godz 32 min 57 s
|
![]()
Dawaj dawaj - może jeszcze jakiś kurs jogi?